Análny sex by ste mali vyskúšať aspoň raz za život. Pozrite sa na jeho výhody.dreamstime
StoryEditor

Dnes je medzinárodný deň análneho sexu: Podľa prieskumov sa mu najčastejšie oddávajú mladšie ženy s vyšším vzdelaním

18.04.2022, 12:00
Vzťahy
Análny sex nie je pre každého, a preto zostáva u niektorých naďalej tabu. Mnohí sa mu vyhýbaúj, pretože im príde špinavý a bolestivý, no popritom nevedia o všetkých jeho výhodách. Vďaka tomu sa mu začalo oddávať čím ďalej, tým viac párov a prieskumy zistili, ktorej kategórií patrí prvá priečka.

Vedeli ste, že 18. apríla je medzinárodný deň análneho sexu? Áno, v mnohých partnerstvách je a ostane naďalej tabu. Ak si ním totiž milenci nie sú príliš istí, môže sa stať jednou z najtrápnejších a bolestivých skúseností. Hovorí sa, že sa mu oveľa radšej oddávajú muži a ženy sa mu, naopak, vyhýbajú, pretože majú strach z bolesti či pocitu nečistoty. O análnom sexe však existuje veľmi veľa mylných predstáv. Tí, ktorí ho vyskúšali alebo ho pravidelne praktizujú, prišli na to, že má veľké množstvo výhod, a to nie len po sexuálnej stránke. Podľa prieskumov sa mu najčastejšie oddávajú ženy s vyšším vzdelaním. Pozrite sa, čo ďalej zistili vedci.

Láka viac mužov než ženy

V posledných rokoch láka análny sex čoraz viac ľudí, a to najmä mladých, ktorý chcú svoj milostný život okoreniť. Podľa prieskumov si ho za svoj život vyskúšalo 36 % opýtaných žien a 42 % mužov. Ženy majú voči análnemu sexu rešpekt, pretože mnohé, ktoré ho vyskúšali, naň spomínajú ako na bolestivý zážitok. Naopak, mužov takýto typ sexu láka, a to najmä preto, lebo je rozšírený v pornografii. Vedci však tvrdia, že ak je análny sex vykonaný správne, nie len muži, ale aj ženy môžu zažiť silný orgazmus. Dokonca zistili, že existuje skupina žien, u ktorých má veľkú šancu uspieť. Podľa prieskumu si anál najčastejšie doprajú ženy vo veku 20 až 30 rokov s vyšším vzdelaním, väčším príjmom a bez náboženského vyznania. Bežný je však aj medzi vydatými ženami či tými, ktoré prišli o panenstvo pred 16. narodeninami. Pozrime sa však na to, prečo by ste ho mali vyskúšať aspoň raz za svoj život.  

Análny sex nemusí byť vždy bolestivý a nepríjemný

Mnohí považujú análny sex za nepríjemný, no ak je vykonaný správne, môže sa stať nezabudnuteľným zážitkom. Análny otvor je totiž bohatý na citlivé nervové zakončenia, takže ich stimulácia dokáže priniesť pôžitok. Podľa najnovších prieskumov až 94 % žien, ktoré ho vyskúšali, dosiahli orgazmus. Totižto, pri jeho vykonávaní si môžete nepriamo stimulovať záhadný bod G, vďaka ktorému dosiahnete celotelový alebo mokrý orgazmus. Okrem toho je výborný pre čistenie čriev a imunitný systém. Páry, ktoré sa ho rozhodnú vyskúšať, si môžu zvýšiť dôveru a obohatiť intímny život. Ak chcete dosiahnuť všetky výhody, ktoré anál prináša, mali by ste vedieť, ako ho spraviť príjemným a bezpečným.

Ako ho prežiť čo najpríjemnejšie?

Predtým, než sa ho rozhodnete s partnerom vyskúšať, naštudujte si, ako ho prežiť bez bolesti či iných problémov. Je dôležité, aby ste sa do tejto praktiky nenútili. Ak z nej máte obavy a stres, verte či nie, bolesť máte zaručenú. Mali by ste naň ísť pomaly. Môžete začať stimulovaním análneho otvoru prstami, aby ste uvideli, aký je to pocit. K penetrácii penisom by ste sa mali dostať až vtedy, keď ste na to obaja pripravení. Nezabudnite ani na kondóm, pretože infekcie a pohlavné choroby sa šíria aj týmto spôsobom. Aby ste si zaručili čo najpríjemnejší zážitok, môžete použiť lubrikant.

&type=youtube&iframe_regex_params">
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 16:13