Čakali ste, že to bude konečne ten pravý, no namiesto toho začínate cítiť poriadne sklamanie?dreamstime/Fizkes
StoryEditor

Päť signálov predpovedajúcich pohromu. Ako zistíte, že sa z pána Božského vykľul ten nesprávny?

15.04.2022, 06:00
Vzťahy
Začiatky vzťahu zvyčajne predstavujú idylku pre vás oboch. Pohľady na verejnosti, intenzívne dotyky za zavretými dverami – zažili sme to všetky. Je to práve vzájomná chémia, ktorá nám zastiera úsudok vo chvíľach, kedy by sme mali spozornieť. Ak zachytíte jeden z týchto signálov, mali by ste spozornieť.

Jedným z prvých náznakov, že ste si nenašli partnera na celý život, je pocit vychádzajúci z vášho vnútra. Možno k nemu začínate niečo cítiť, no nie je to úplne ono a vy neviete prísť na to, čím to je. Tomuto šiestemu zmyslu sa môžete poďakovať. Už nemáte nasadené ružové okuliare a začali ste vnímať, ako sa partner správa v určitých situáciách. Sladké rečičky nie sú všetko a niektoré vlastnosti jednoducho človeka neodnaučíte.

Ide na vás prirýchlo

Každý jeden deň vám ráno pípne telefón so želaním pekného dňa spolu so záplavou srdiečok. Fajn, trochu romantiky nikdy nezaškodí, no nie je takýto lovebombing cez čiaru? Najmä ak pokračuje pri osobnom stretnutí a vy máte pocit, že každú chvíľu o vás napíše sonet. Nasledujú pozvania na rodinnú návštevu, okaté zmienky o spoločnom bývaní či dokonca svadbe. A to všetko po niekoľkých týždňoch randenia.

Haló, netreba trošku pribrzdiť? Máme pre vás jasnú odpoveď, chlap s takýmto správaním to nedokáže. Najprv si vás získal zamilovanými správami, týždeň na to si vás chce pripútať prsteňom. Potom vám spraví dieťa a utiecť od neho bude takmer nemožné. Za každým smajlíkom navyše sa skrýva zúfala snaha udržať si vás stoj čo stoj, a to má veľmi blízko k majetníckemu správaniu.

Komplexy rieši urážkami

Vzťah by mal byť o vzájomnom rešpekte a porozumení. Máte pocit, že si vás partner váži alebo vám niektoré jeho pripomienky vadia, dokonca vás zraňujú? Kritizovanie toho, ako ste navarili, upratali, obliekli sa začínajú byť neznesiteľné a verte, bude sa to stupňovať. V skutočnosti za to nemôžete, ide tu o klasické mužské ego, ktoré si potrebuje dotyčný zvyšovať takýmto podradným spôsobom. Dávajte si pozor na to, aby bolestivé slová neohrozili vašu sebadôveru a takéhoto frajera pošlite do teplých krajín.

Arogantné správanie

Majetníctvo sa neprejavuje iba prehnanými zmienkami o budúcnosti. Snaží sa vás izolovať od priateľov, rodiny, prípadne všade chodí s vami. Úplným prešľapom je, ak sa o vašich rodičoch a kamarátoch vyjadruje nelichotivo. Kde sa v ňom berie tá drzosť, naozaj chcete ostať s takouto negatívnou osobou? Rečami vás chce iba ovládať a obrátiť proti vlastným príbuzným. Skutočne nestojí za to stratiť blízkych ľudí kvôli chlapovi s manipulatívnymi sklonmi.

Neráta s vami natrvalo

Ďalším extrémom je, keď máte pocit akoby váš vzťah musel ostať tajomstvom. Nelipnete na skorom predstavovaní celej jeho rodine, výlety za kamarátmi však podniká výlučne bez vašej spoločnosti. Dnes nie je ničím výnimočným zverejniť svoj vzťah prostredníctvom sociálnych sietí, on to ale zaryto odmieta. Ak sa ho spýtate prečo, odbije vás slovami, že to nie je podstatné. Možno nie preňho, no nemyslí na to, ako sa cítite.

Preto sa do vašej hlavy postupne začnú vkrádať podozrievavé myšlienky. Má milenku? Ste vy jeho milenka? Neistota vo vzťahu dáva psychike riadne zabrať, preto si určite, čo chcete a potrebujete. Pokiaľ si prehrávate len tie dobré veci, spomeňte si, koľkokrát vás jeho správanie sklamalo.

Ste na všetko sama

Keďže už nie ste single, ale máte partnera, fungovanie života sa vo viacerých ohľadoch zmení. Nemáme na mysli iba sexuálnu stránku, praktické veci sa tiež ľahšie zvládajú vo dvojici. Niekam sa ponáhľate a polovička vás tam odvezie, on sa zdrží na meetingu, rezerváciu v reštaurácii presuniete vy. Je to o navonok malých drobnostiach, ktoré posúvajú randenie do niečoho vážnejšieho.

Keď u partnera dokážete nájsť oporu, problémy vnímate menej stresujúco. Tento muž je pre vás vhodný aj do budúcna a city sa tak prehlbujú. Nanešťastie sa môže stať, že bude všetko inak. Má problém aj s jednoduchými úlohami a pri spoločnom stretnutí ste vždy tá, ktorá naňho čaká. Nespoľahlivosť a ľahostajnosť by mali aktivovať všetky kontrolky, pretože ste narazili na niekoho, kto si hľadá slúžku a nie rovnocennú partnerku. Neviňte za to svoj úsudok a nemajte výčitky takýto vzťah ukončiť. Zbytočne by ste sa dusili a prepásli možnosť spoznať toho správneho.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 04:56