shutterstock.com
StoryEditor

Môj manžel mi je neverný cez telefón. On to však za problém nepovažuje

27.01.2021, 11:00
Vzťahy
Sociálne siete spájajú ľudí, lenže niekedy aj tých, ktorých by práve nemuseli. Hlavne, ak ide o bývalú lásku, na ktorú ani po rokoch nedokážete zabudnúť...

Nevera cez messenger
S Patrikom som sa zoznámila v čase, keď sa spamätával z rozchodu po šesťročnom vzťahu. Bývalá mu dala kopačky, pretože si ju nechcel vziať, lebo podľa neho boli na to ešte mladí. Nakoniec sa teda rozišli, ale on ju ľúbil, aj keď sa už stretával so mnou. Aj preto najskôr nechcel o vzťahu ani počuť. Začali sme spolu oficiálne chodiť hádam až po roku stretávania sa. Po svadbe sa mi priznal, že ho bývalá stále „máta“. Dokonca sa mu krátko po narodení nášho syna snívalo, že ho volala naspäť k sebe. No tvrdil, že ľúbi iba nás a ja som mu verila.

Komunikácia so spolužiakom?
Nedávno som si všimla, že Paťo akosi často trávi čas s mobilom v ruke. „S kým si toľko píšeš?“ vyzvedala som. „S bývalým spolužiakom. Nevidel som ho od strednej školy, tak doháňame zameškané,“ odpovedal mi. Nechala som to teda tak. Na chvíľu s tým prestal. No po pár dňoch mu opäť chodili správy a on poctivo odpovedal – pri jedle, sprchovaní, pred spaním... Vždy mi tvrdil, že sú to kamaráti. Lenže ja som cítila, že to tak nie je.
Bývalá opäť na scéne
Využila som preto chvíľu, keď si raz poobede išiel ľahnúť so synom, a zobrala jeho mobil. Žiadni kamaráti – písal si s bývalou Martinou. Medzi priateľmi ju nemal, to som zisťovala už dávnejšie, ale zjavne to bol aj zámer, aby som na to, že sú v kontakte, neprišla. Písať si začali pred tromi mesiacmi. Martina sa mu ozvala ako prvá s tým, že dlho váhala, či mu má napísať. Vraj sa zatiaľ nevydala. Potom si vysvetľovali minulosť, ako to kto vtedy myslel, a ku koncu to už malo nábeh na vyznávanie citov.

Oči zaliate slzami

Martina Paťovi písala, že banuje, že sa s ním rozišla, lebo je jediný chlap, ktorého miluje celým srdcom. Paťo jej na to odpísal, že on má zrejme srdce veľké, keďže sa mu doň zmestia až tri osoby: „Moji najbližší a ty.“ Presne takto jej to napísal. Rozplakala som sa a ani som si neuvedomila, že Paťo stojí rozospatý v obývačke. Zrazu zbadal, že držím v ruke jeho mobil. Hneď vedel, prečo plačem. „Prepáč, že som ti liezla do mobilu, ale cítila som, že sa niečo deje a ty by si zatĺkal. Takže – aká je pravda?“ začala som.
Nešťastný messenger!
Paťo mi povedal, že Martinu síce má vo svojom srdci, ale nikdy by nedovolil, aby mu rozbila rodinu. „Chcel som túto kapitolu iba navždy uzavrieť, pretože ma to trápilo a ty to predsa dobre vieš. Vy ste pre mňa všetkým, vás ľúbim najviac na svete,“ povedal mi. Prisahal, že sa s Martinou nestretávajú, a zároveň mi sľúbil, že komunikáciu s ňou ukončí a ja som sa rozhodla veriť mu. Odvtedy prešlo pol roka a vyzerá to tak, že slovo dodržal. No ja mám občas pocit, ako keby mi bol neverný – nie fyzicky, ale cez messenger.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:42