Halaszle
StoryEditor

Chutné a rýchle halászlé z 3 druhov rýb

24.12.2022, 11:10
Recepty a tipy

Táto maďarská polievka je považovaná za jedno z najostrejších jedál v Európe.

Nutné ingredinecie

1500 rôzných rýb (kapor, sumec, candát)

sol

mletá paprika

mletá pálivá paprika

2 ks pálivejšie čerstvé papriky podľa chuti

300 rajčat

2 ks cibule

petržlen na ozdobu

 

POSTUP

Ryby očistíme od šupín, vyberieme vnútornosti a nakrájame na kocky. Hlavu, chvost a chrbticovú kosť vložíme spoločne s cibuľou do hrnca. Zalejeme vodou, osolíme, prisypeme sladkú aj pálivú papriku a pozvoľna 1 hodinu varíme. Hotový vývar scedíme.

Do základu polievky pridáme papriky a paradajky pokrájané na kúsky a rybie mäso. Na silnom plameni varíme ešte 15-20 minút. Nemiešame, len občas hrncom zatrasieme. Podávame posypané petržlenovou vňaťou s bielym chlebom alebo pečivom.

 

Nutričná hodnota 

Kalorie cca

633 KCal

Energia

2650 KJ

 

Sacharidy

5,0 g

6 %

Vláknina

2,5 g

8 %

Bílkoviny

71,1 g

113 %

Tuky

36,3 g

56 %

Nasycetené

7,9 g

Trans-mastné

0,2 g

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. máj 2024 23:41