Fázy mesiaca majú vplyv na krásu a zdravie.Shutterstock
StoryEditor

Viete, že môžete byť krajšia, keď využijete silu Mesiaca? Doprajte si tie PRAVÉ RITUÁLY

22.09.2023, 13:55
Krása a móda

Ktorá žena by netúžila po pleti bez vrások a pružnej pokožke? Viete, že môžete byť ešte krajšia, keď využijete magickú silu Mesiaca? Doprajte si tie PRAVÉ RITUÁLY. Organizmus a pleť dajte doporiadku vďaka týmto trikom.

Vplyv Mesiaca na ľudský organizmus, a teda aj pleť si všímala už čínska medicína. Fázy Mesiaca sa menia v približne rovnakých intervaloch, v akých dochádza k regenerácii pleti. Ide približne o tridsať kalendárnych dní. Najsilnejší je spln, ale na očistné kúry sú vhodné aj zvyšné fázy.

Dobite pleť energiou počas novu

Ak to vezmeme po poriadku, prvá fáza, teda nov, je najlepšia na ozdravné pôsty. V tomto období sa dobre chudne, preto je vhodné zvoliť si redukčný jedálniček. Teda vysadiť čo najviac sacharidov a zbytočných tukov. Nezabúdajte na pitný režim, aj ten pomáha ručičku váhy posúvať smerom nadol.

Čo sa týka kozmetickej starostlivosti, je počas novu dobré hydratovať pleť, používať krémy obohatené o vitamíny, séra proti vráskam a vyživujúce pleťové masky. Týmto spôsobom „napumpujete“ pokožku energiou a posilníte ju pred pôsobením negatívnych vonkajších vplyvov.

Na škodu určite nie je užívanie zeleného jačmeňa a chlorely. Dopoludnia vám prospeje popíjanie vlažnej vody, zázvorového čaju alebo vody s citrónom.

Dorastajúci Mesiac žičí regenerácii

Nasledujúca prvá štvrť, teda fáza, keď Mesiac dorastá, je perfektná na prijímanie regeneračných látok. Nebojte sa vtedy oddať sa ošetrujúcim kúram. Dobre vám urobia krémy proti vráskam. Práve v tomto období pleť priam dychtí po vzpruhe. Keď ju pokožke doprajete, bude z nej dlho čerpať. Nezabúdajte na oblasť krku a dekoltu, aj tie si zaslúžia vašu pozornosť.

V tejto fáze Mesiaca sa nemusíte báť ani experimentovania s novými krémami, otestujte, čo vás láka. Určite neuškodí zvýšená telesná aktivita. Odporúča sa beh alebo svižná chôdza.

Očistná sila splnu

A na rad prichádza spln. O jeho moci sa hovorí ako o magickej. Vhodné je teda nechať starostlivosť výhradne na Mesiac. Odložte krémy a ďalšie kozmetické prostriedky a doprajte pleti odľahčenie a dôkladnú očistu. Vyhýbajte sa akýmkoľvek zásahom do tváre.

Čo sa, naopak, odporúča, je dôkladná depilácia. V strave buďte striedmejšie, aj to pomôže lepšie vstrebávať okolité vplyvy a otvoriť sa úplne vnímaniu kolobehu prírody, ktorý tak silno ovplyvňuje naše bytie. Mnohokrát oveľa viac, ako si myslíme.

Detox počas cúvajúceho Mesiaca

Posledná fáza, v ktorej sa Mesiac zmenšuje – cúva, je určená na detoxikačné kúry. Obdobie je naklonené lymfodrenážam a peelingu, vďaka ktorému odstránite staré bunky a okrem iného tým umožníte lepšie vstrebávanie aplikovaných kozmetických prípravkov.

 

Začať sa dá aj s kúrou zameranou proti celulitíde. Práve v tejto fáze by ste si mali dopriať saunu alebo parný kúpeľ, pretože oboje rovnako prispieva k očisteniu pokožky. Len pozor na nadmerné pitie kávy a čierneho čaju. Sauna totiž sama osebe odvodňuje, nieto ešte v spojení s týmito nápojmi.

Ak ste už dlhší čas uvažovali o manikúre a pedikúre, teraz je ten správny čas. Nebojte sa do svojho jedálneho lístka primiešať viac vlákniny, ktorá pomáha dôkladnému prečisteniu. Dobré je tiež staviť na bielkoviny a vitamíny skupiny B. Tie zabraňujú vysychaniu pokožky a fungujú tiež ako skvelé vyhladzovače pokožky, taký prírodný lifting

Počúvajte Mesiac, ale aj svoje telo. Harmonizujte dušu a budete vyžarovať vnútornú krásu.

Čarovná Luna

Jednotlivým fázam Mesiaca sú pripisované až magické schopnosti. Na celej čiare v tomto zmysle víťazí spln. Môže vraj mať za následok nespavosť, často sa stáva, že práve za intenzívneho svitu Luny sa nadhadzujme a vrtíme v posteli. Niekto môže byť aj námesačný.

MLADNÚŤ JE MOŽNÉ viacerými spôsobmi

Himalájsky tip na dlhovekosť

V odľahlých zákutiach Himalájí medzi západným Pakistanom, Indiou a Čínou žije kmeň nazývaný Hunza preslávený tým, že sa tu ľudia bežne dožívajú viac ako 100 rokov a nevedia, čo sú to choroby. Hlavným kľúčom k dlhovekosti sú vraj marhuľové jadierka, ktoré miestni pravidelne vo veľkom konzumujú.

Tajomstvo marockého zlata

Arganový olej je jeden z najvzácnejších olejov na svete a právom býva často nazývaný „marockým zlatom“. Pochádza z jadier plodu argánie tŕnistej, ktorá rastie len v juhozápadnej časti Maroka. Vyrába sa ručne, tradičným spôsobom. Plody sa lúskajú a jadrá sa drvia na olejovú pastu. Arganový olej vyhladzuje vrásky, hydratuje pleť, podporuje tvorbu kolagénu a zbavuje pokožku únavy.

Zázračná ázijská bylinka

Gotu kola (alebo pupočník ázijský) posilňuje nervy, lieči rany, žehlí vrásky a predlžuje život. Táto trvalka patrí medzi najvýznamnejšie liečivé bylinky na svete. Jej účinky poznali už starí himalájski jogíni, ktorí pravidelne popíjali odvar z gotu koly pred meditáciou. V Číne, vo Vietname či na Srí Lanke má dodnes povesť omladzujúceho prostriedku. Jej sadenice sa dajú kúpiť vo väčšine záhradníctiev a v lekárni ju zoženiete ako výživový doplnok.

Čachtická pani a sila panenskej krvi

Uhorská šľachtičná Alžbeta Báthoryová verila, že večnú mladosť a krásu môže získať z krvi mladých panien. A možno nebola tak ďaleko od pravdy. Vedci totiž dokázali, že mladá krv má skutočne omladzujúce schopnosti. A to vďaka jednej špeciálnej bielkovine, ktorá dokáže zastaviť proces starnutia a dokonca vraj aj vyliečiť Alzheimerovu chorobu.

Kleopatra a jej omladzujúci kúpeľ

Niet sa čo čudovať, že si okolo prsta omotala aj samotného Cézara, poznala totiž mnoho skrášľujúcich trikov. Do kúpeľa používala napríklad oslie mlieko, srvátku, ovsené vločky, med, granátové jablká, egreše, olivy, citrusy a výťažky z kukiel mravcov.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 00:26