Pozrite sa, ako často by ste si mali vymieňať žiletku.dreamstime
StoryEditor

Viete, kedy by ste mali vymeniť intímnu žiletku? Toto si spôsobíte, ak ju budete používať príliš dlho

29.05.2023, 17:00
Krása a móda

Pamätáte si, kedy naposledy ste si menili žiletku? Či už to bolo pred pár dňami, týždňom alebo dokonca mesiacom, mali by ste vedieť, že ak ju budete používať príliš dlho, môžete si spôsobiť vážne problémy. Pozrite sa, ako často vymieňať intímnu žiletku.

Ak snívate o krásnej, hebkej a zdravej pokožke, mali by ste sa o ňu pravidelne a dostatočne starať. S tým súvisí aj správne holenie žiletkou. Viete, kedy naposledy ste si ju menili? Ak nie, robíte veľkú chybu. Holenie žiletkou, ktorá je stará a tupá, vám totiž môže spôsobiť vážne problémy. Pozrite sa, čo dokáže narobiť opotrebovaná žiletka s vašou pokožkou.

Začervenanie a zarastajúce chĺpky

Či už si holíte nohy, podpazušie alebo intímne partie, mali by ste dbať o to, aby bola vaša žiletka dostatočne ostrá. Ak jednu a tú istú používate dlhšiu dobu, môže sa otupiť a pripraviť vás tak o hladké oholenie. Predovšetkým môže spôsobiť podráždenie, porezanie, začervenanie a popálenie. Rovnako tak môže tupá žiletka stáť za zarastajúcimi chĺpkami či bakteriálnou a plesňovou infekciou. Myslieť treba aj na správnu starostlivosť o žiletku. Ak ju skladujete v teplom a vlhkom prostredí, premnožené biologické výlučky z vášho tela môžu infikovať citlivé partie. Ako často by ste si teda mali meniť žiletku, aby ste predišli týmto problémom?

image

Stará a tupá žiletka môže spôsobiť popálenie či porezanie.

dreamstime

Všímajte si najmä jej tuposť

To, že je na čase vymeniť žiletku, môžete spoznať najmä podľa jej tuposti. Ak vás začne ťahať za chĺpky a dráždiť pokožku, okamžite ju vymeňte. Jej výmena však záleží predovšetkým od toho, ako často sa holíte. Ak je to denne, meniť by ste ju mali každý týždeň. Ak sa holíte každý druhý deň, vymeňte ju po dvoch týždňoch a ak sa holíte dvakrát do týždňa, stačí ju vymeniť raz za mesiac. Myslieť by ste mali aj na jej pravidelné čistenie. Po použití ju opláchnite vodou, jemne ňou poklepte a nechajte dôkladne uschnúť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. máj 2024 13:00