Nezabudnite si mejkap dôkladne odlíčiť.dreamstime
StoryEditor

Vyvaruje sa týchto chýb pri líčení. Zhoršujú stav vašej pleti

03.05.2023, 10:00
Krása a móda

Starostlivosti o pleť venujete sto percentnú pozornosť a stále sa neviete zbaviť nepekných vyrážok a akné? Nuž, niekedy za vašimi problémami môže byť aj mejkap a chyby ktoré pri ňom robíte.Nezabúdajte, že tak dôkladne ako si samotný mejkap nanášate, by ste ho mali rovnako dôsledne aj umyť. Okrem toho však prihliadajte aj na iné faktory, ktoré majú vplyv na kvalitu a zdravie vašej pleti.

Niekedy za vašimi problémami môže byť aj dekoratívna kozmetika, ktorá vašej pleti vôbec nesadne, ale aj jej nesprávne používanie.

Dátum spotreby

Hoci sa to nezdá, no aj taká kozmetika akou sú očné tiene, linky na oči či púder môžu byť pre vašu pleť hrozbou. Najmä ak sú po dátume spotreby. Mohlo by sa vám síce zdať, že vám niečo také ako preexspirované tiene či púder ublížiť nemôžu, no pravda je taká, že môžu. Preto takéto produkty hádžte rovno do koša. Najmä ak máte problematickú pleť.

Pravidelné čistenie

Nezabudnite, že aj vaše štetce, hubky a labutienky potrebujú pravidelnú starostlivosť. Ak vás trápi nepríjemné akné, dbajte na to o to viac. Všetky spomenuté pomôcky dôkladne čistite aj niekoľkokrát do mesiaca. Stačiť vám na to bude teplá voda a čistiaci gél ktorým si bežne umývate vašu tvár. Nezabudnite ich následne nechať poriadne vyschnúť. Pretože práve vlhké prostredie je ideálnym pre tvorbu rôznych mikroorganizmov. Ktoré sa z vašich pomôcok dostanú na vašu tvár veľmi jednoducho.

Odličovanie

Odlíčenie pleti je alfa a omega. Aj keď prídete spoločensky unavené, alebo zaspíte nečakane večer pri televízore, tak na dôkladne odlíčenie mejkapu by ste si mali nájsť čas. Inak si koledujte, že vám to pleť spočíta. Aj s úrokmi. Upchaté póry a nečistoty ktoré sa na pleti počas celého dňa usadili jednoducho musíte dôkladne odstrániť. A keď sme už pri nečistotách, tak tie sa nachádzajú aj na vašich rukách. Preto si vždy pred nanášaním mejkapu dôkladne umyte ruky. A to aj pred krémovaním a použití ostatných produktov pri ktorých používate práve prsty. Najlepšie bude, ak si do týchto produktov zaobstaráte kozmetickú špachtľu, ktorá zabráni práve prenášaniu baktérií z rúk do kozmetiky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. máj 2024 17:23