Olej z opuncie dodá vašej pleti všetko, čo potrebuje.dreamstime
StoryEditor

Prírodný botox pre vašu pleť? Siahnite po opunciovom oleji, vzpruží pleť a podporí tvorbu kolagénu

14.10.2022, 12:00
Krása a móda

Zbadali ste na vašej pleti prvé známky starnutia? Alebo sú naopak vaše vrásky čím ďalej tým viac viditeľnejšie a hlbšie? Skôr, než si rezervujete termín na niektorej klinike estetickej medicíny, skúste prírodnú cestu. Opunciový olej je doslova prírodným botoxom, ktorý vašu pleť vzpruží, hydratuje a podporí tvorbu kolagénu.

Ak ste doteraz opunciový olej v drogérii prehliadali, je na čase to zmeniť. Patrí totiž k jednému z najefektívnejších prostriedkov v boji proti starnutiu pleti.

Semienka kaktusu

Opunciový olej sa získava lisovaním semienok kaktusu – opuncie. Okrem samotných semienok sa dajú konzumovať aj plody tejto exotickej rastliny a to surové, v podobe džúsu, alebo inak spracované. Aj plody opuncie sú bohaté na vitamíny a minerálne látky.

Dávka hydratácie

Opunciový olej má schopnosť dodať pleti poriadnu dávku hydratácie. Vďaka tomu bude nielen pružná, ale aj žiarivá a v neposlednom rade pevná. Výhodou opunciového oleja je aj to, že nezanecháva na pokožke mastný film. Práve naopak, veľmi dobre sa vstrebáva a na rozdiel od iných olejov, tento neupcháva póry.

Dávka kolagénu

O tom, že rokmi sa produkcia kolagénu v našom tele prirodzene znižuje už zrejme viete. Opunciový olej však výrazne ovplyvňuje a podporuje jeho tvorbu. Zároveň je tento olej aj bohatým zdrojom antioxidantov, ktoré pleť chránia pred predčasným starnutím a tiež pred voľnými radikálmi.

Zbohom vráskam

Ak máte doma celú plejádu kozmetických produktov, ktoré sú určené na vrásky okolo očí, na vrásky na čele, okolo pier či krémy na kruhy pod očami, môžete nabudúce ich kúpu úplne vylúčiť. Stavte práve na opunciový olej, ktorý bez problémov nahradí celú škálu kozmetiky. Dokonca bude nápomocný aj pri vyhladzovaní malých jazvičiek a iste oceníte aj jednotný tón pleti, ktorý vďaka nemu získate.

image

Olej môžete použiť namiesto séra aj krému.

pexels

Nielen na pleť

Opunciový olej je bohatý na vitamín E. Práve vďaka nemu má všetky už spomenuté pozitívne účinky na vašu pleť. Zároveň obsahuje betakarotény. Okrem pleti tiež jeho účinky pocítite na vlasoch a nechtoch. Tie budú oveľa menej lámavé, krásne lesklé a vyživené. Je to aj vďaka nenasýteným mastným kyselinám, ktoré olej obsahuje.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. máj 2024 08:06