Takto môžete nosiť školskú uniformu na prechádzku, nákupy či rande.dreamstime
StoryEditor

Mini sukne, svetre a podkolienky: Školská uniforma je tohtoročným jesenným trendom, takto v nej zažiarite

16.10.2022, 09:00
Krása a móda

V obchodoch s oblečením môžete vidieť tohtoročné jesenné trendy v podobe károvaných sukní, svetrov či podkolienok. Tento štýl pôsobí ako návrat do študentských čias, kedy dievčatá nosili školské uniformy. Výhodou takýchto outfitov je, že si ich môžete obliecť na prechádzku od mesta, párty, ale aj rande.

Dievčenská uniforma bola odvždy veľkou inšpiráciou pre hudobníkov, filmárov, ale aj módnych návrhárov. Sukne a podkolienky ste neraz mohli vidieť aj v rôznych videoklipoch. Či už sa jedná o Aliciu Silverstone, ktorá v uniforme utekala zo školy do nachystaného kabrioletu, alebo Britney Spears tancujúcu na školskej chodbe s obviazanou košeľou okolo pása. Tieto dievčenské kúsky sa však v posledných rokoch premiestnili aj do ulíc, a preto ich aj tohtoročnú jeseň môžete nájsť na pultoch obchodov. Ak uniformu správne nakombinujete, môžete ju nosiť kamkoľvek, a to bez ohľadu na vek. Pozrite sa, ako zažiariť v sukni a podkolienkach.

Outfit v štýle Gossip girl

V seriály Gossip Girl, ktorý vyšiel v roku 2021, ste mohli vidieť školskú uniformu v novom šate. Jej základ tvorí najmä krátka sukňa, dlhý kardigan, golier, viazanka, čelenka, podkolienky a podpätky. Vy môžete tento štýl s kľudom ozvláštniť aj o bomberu či šnurovacie topánky. Ak ste fanúšičkami oversized oblečenia, takýto outfit pre vás môže byť skvelou voľbou.

Uniforma so športivým nádychom

V súčasnosti môžete v obchodoch nájsť aj retro tenisovú módu, ktorú v poslednej sezóne presadzuje aj značka Lacoste. Výhodou takýchto outfitov je, že sa hodia na športové udalosti, ale aj prechádzku do mesta či nákupy. Rovnako môžu zaujať najmä ženy, ktoré sa túžia v oblečení cítiť príjemne a uvoľnene. Ak k nim patríte aj vy, zaobstarajte si skladanú mini sukňu, športové polo tričko a sveter či bomberu si ležérne uviažte cez ramená. Nezabudnite ani na ponožky v teniskách. 

Jemný dievčenský štýl

Základom tohtoročnej jesene je aj outfit, ktorého základom je minisukňa, podkolienky a predovšetkým košeľa so svetrom. Najlepšie je, ak sú oboje odstrihnuté kúsok pod prsiami. Sveter sa snažte zaobstarať vo farbách jesene, ako olivovo zelená, bordová či hnedá. Takýto outfit pôsobí dievčensky, jemne a romanticky, a preto sa hodí tak ako na rande, tak aj večer do mesta.

Uniforma v novom šate

Ak nechcete pôsobiť ako študentka strednej školy, no stále túžite vo vašom outfite zanechať dievčenský nádych, siahnuť môžete aj po iných kúskoch. Namiesto obyčajnej károvanej sukni si zaobstarajte napríklad koženú skladanú sukňu, ktorú doplňte obyčajným tričkom a krátkou károvanou vestou. Nezabudnite ani na čierne podkolienky a čižmy alebo šnurovacie topánky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. máj 2024 04:58