Nechtové inšpirácie pre príchod jari.dreamstime
StoryEditor

Matné, kovové, neonové aj pastelové. Manikúra tiež podlieha trendom a takéto nechty budú vládnuť jari

14.04.2022, 08:00
Krása a móda
Keďže sa ortuť teplomerov dostáva čoraz vyššie, nemali by ste vymeniť len šatník, ale aj manikúru. Prinášame vám jarné nechtové inšpirácie, ktoré sú originálne, netradičné a trendy. Pozrite sa, čo je v kurze a vyberte si podľa toho, čo sa najviac hodí k vašej osobnosti a vkusu.

Počas nadchádzajúcich jarných mesiacoch by ste nemali myslieť len na výmenu šatníka, ale aj na svoju manikúru, ktorá takisto potrebuje zmenu. Hranaté nechty sú už pasé. V súčasnosti je hitom najmä prirodzenosť, a preto sa vlastné či gélové nechty snažte držať v kratšom no zaoblenom tvare. Túto sezónu je v kurze najmä originálne a netradičné lakovanie nechtov. Buďte štýlová a privítajte jar vďaka týmto nechtovým inšpiráciám.

Ombré už nie je len na vlasoch, ale aj nechtoch

Ombré manikúra je tu už od roku 2019, no stále bude hitom. Netradičný, no decentný prechod farieb sa nenosí len na oblečení či na vlasoch. Tento štýl sa preniesol aj na nechty a myslíme si, že je výborným na vítanie jari. Pri ombré manikúre je základom variabilnosť farieb. Môžete ju vyskúšať v jemnom, ale aj pestrom až krikľavom prevedení. Na svoje si môžu prísť aj milovníčky bielej a čiernej, pretože aj pri tomto trende sa tieto dve farby hodia dokopy. Zručnejšie typy môžu ombré vyskúšať vytvoriť aj doma, no pre dokonalý efekt je lepšie staviť na profesionálnu manikérku. Nádhernou jarnou kombináciou je napríklad fialová s ružovou a zelenou alebo  broskyňová s cukríkovou. Pre dámy, ktoré majú rady temnejšie farby, môže byť skvelá bordová alebo fialová s odtieňom čiernej. Jednoducho, máte si z čoho vyberať.

S príchodom jari privítajte aj žiarivé farby

Máte rady farby? Či už sú to žiarivé, bláznivé odtiene alebo nestarnúce pastelové tóny, na jar s nimi nešliapnete vedľa. Tento rok sa netreba báť ísť ani do odvážnejších farieb, ako napríklad oranžová, koralová, pastelovo ružová či námornícka modrá a tyrkysová. Nezabudli sme ani na milovníčky netradičnosti, pretože aj metalické odtiene nájdete túto sezónu na pultoch drogérii. Ak ste skôr romantický, decentný typ a máte rady jemnú manikúru, skúste zahaliť svoje nechty do svetloružovej, bledomodrej či vanilkovej farby.

Vyskúšajte decentné nechtové kombinácie

Ak chcete byť originálne, môžete skúsiť skombinovať matné a lesklé prvky. Pozor, trblietky vo veľkom množstve sa už dávno nenosia. Maximálne pretrite farebný lak priesvitným lakom s trblietkami alebo bodkami ako ozdobou.

Trendom sú zároveň matné laky, ktoré pôsobia sofistikovane a štýlovo, no stále nevyšli z módy ani kovové odlesky. Štýlovo tak môže dopadnúť kombinácia pruhov lesklého a matného laku. Dôležité je, aby ste sa pohrali s rovnakými farbami, ale rôznymi štruktúrami. Nebojte sa experimentovať.

Farba roka 2022 nesmie chýbať

Viete, aká farba symbolizuje rok 2022? Áno, je to fialová, ktorá by nemala definovať len kúsky vo vašom šatníku, ale aj v oblasti krásy a manikúry. Jemná fialová dokáže podčiarknuť vašu silnú, nebojácnu osobnosť a okoliu dáte vedieť, že máte vkus. Okrem toho je hravá, ale pôsobí aj elegantne. Pri nechtových odtieňoch je skvelá pastelovo fialová a levanduľová.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. máj 2024 17:54