Ako nosiť nohavice s lampasmi?instagram/thesearforchsassiness
StoryEditor

Trendy nohavice s pruhmi, ktoré predĺžia postavu. Naučíme vás, ako nosiť lampasy

28.02.2022, 06:00
Krása a móda
Nohavice s lampasmi boli kedysi súčasťou vojenskej uniformy, no dnes patria k trendy kúskom v ženských šatníkoch. Lampasy sú naozajstným zázrakom, pretože dokážu opticky predĺžiť postavu. Hodia sa k športovým, ale aj elegantným outfitom, a preto vás naučíme, ako ich nosiť a s čím kombinovať.

Lampasy, nohavice s bočným pruhom, vznikli už pred niekoľkými stovkami rokov. Väčšinou tvorili súčasť vojenských uniforiem, ale niektoré národy našívali bočné pruhy na odev ako symbol vyššej triedy.

Lampasy si v posledných rokoch našli miesto v bežne dostupnej dámskej móde, najprv ako prvok na teplákoch, neskôr ako šúčasť mestského štýlu. Prečo by mali patriť do vášho šatníka? Dokážu opticky predĺžiť postavu, ale najmä sa dajú nosiť na mnoho spôsobov, prakticky v každom štýle. Ak si bočné prihy zamilujete, nemusíte hľadať len športové nohavice, ale aj legíny, džínsy či sukne.

Čiernobiela klasika 

Kombinácia čiernej a bielej je klasika, ktorou nič nepokazíte. Siahnite po nohaviciach s bočnými lampasmi, ktoré sú na spodu mierne rozšírené. Doplňte ich jednoduchým bielym alebo čiernym tričkom a predĺženým kardigánom, ktorý nahradí sako. Ak nechcete, aby bol celkový dojem elegantný, zlaďte outfit s teniskami. S doplnkami to nepreháňajte, úplne postačia minimalistické šperky. 

Elegantne a šik

Zdá sa vám, že lampasy sú vhodné len na voľný čas? Omyl, dobre vystavaný outfit si môžete obliecť aj do práce. Nohavice s lampasmi, ktoré majú na bokoch gombíky, budú prekvapivo vyzerať oveľa konzervatívnejšie než by ste čakali. Cvoky môžete zospodu rozopnúť a vytvoriť tak rozšírený efekt. Skombinujte s blúzkou a sakom, ktoré zakončia tento elegantný outfit. Ak sa nebojíte, môžete si namiesto tenisiek obuť lodičky. 

Nebojte sa farieb

Pri nohaviciach s lampasmi sa nemusíte báť ísť do odvážnejších farieb. Vyskúšajte svetlo zelenú či romantickú červenú. K nim pridajte biele neutrálne tielko a koženú bundu, čím vytvoríte mestský šmrnc. Aj v tomto prípade platí, že obuvi sa medze nekladú. Lampasy vyniknú rovako s nízkou podrážkou aj vysokými podpätkami. Chce to len trochu citu a poskúšať doma viacero kombinácii.

Voľný štýl

Ak ste skôr na ležérny štýl, môžete si zvoliť nohavice so širšími pruhmi na boku. Práve taký detail, ako je šírka lampasu, môže udávať smer, ktorým by ste sa mali pri kombinovaní vybrať. Vyskúšajte kombo s rolákom alebo jednoduchým tričkom a celok doplňte tenkou bundou v podobnej farbe. Ak outfit zaklincujete štýlovým ruksakom a minimalistickými doplnkami, budete na ulici neprehliadnuteľné. 

Lampasy na sukni

 

Popri nohaviciach môžete v obchodoch nájsť aj sukne s bočnými lampasmi. Okrem denimu stoja za pozonosť aj trendové kožené variácie, ku ktorým doplňte elegantnú blúzku, prípadne pridajte krátke sako. Spolu s čižmami alebo lodičkami máte vystavaný outfit hodný do práce i na večeru. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. máj 2024 09:12