Aké šaty budú v kurze počas tohtoročnej svadobnej sezóny?Pixabay
StoryEditor

Romantický nádych, kvetinové motívy a volány. Toto sú trendy svadobných šatách pre tento rok

20.02.2022, 12:00
Krása a móda
Po toľkých mesiacoch uskromňovania či posúvania termínov to vyzerá, že nadchádzajúca svadobná sezóna bude o niečo štedrejšia. Množstvo neviest sa najmä počas posledných dvoch rokov pri výbere šiat rozhodlo pre decentnejšie modely, ktoré zodpovedali menším svadbám. Aktuálne trendy sú preto o niečo bohatšie.

Po rokoch pandémie máme aktuálne nádej, že svadobné oslavy by mohli čoskoro vyzerať opäť ako kedysi. Aké typy šiat budú podľa odborníkov letieť v roku 2022?

Romantické siluety

Podľa slov módnych návrhárov by sa mal celý rok niesť predovšetkým v znamení romantiky. Predstavte si čipku, tyl, nadrozmerné rukávy, ale aj nádych boho štýlu. Návrhári sa zhodujú v názore, že tento nežný únik z reality si zaslúži každá nevesta, ktorá musela svoju svadbu odložiť. Cieľom je, aby si obliekli šaty, v ktorých sa budú cítiť naozaj krásne a zasnene.

Krátke šaty

Spoluzakladateľka značky Queens of archive, Sarah Plunkett na margo krátkych šiat povedala: „Nevesty túžia vystúpiť z tradičných koľají a obliecť si niečo, v čom by sa počas svojho dňa cítili pohodlne a vo  svojej koži.“ Šaty s krátkym lemom môžete použiť aj na neformálny obrad alebo pomocou nich šikovne predviesť nové topánky. Výhodou krátkej dĺžky je bezpochyby širšie využitie a vaša róba tak neskončí v skrini hneď po obrade, ale možno dostane ešte šancu pri iných príležitostiach.

Veľké volány

Návrat väčších svadieb je ideálny čas na dopriatie maximalistických rób. Volánová sukňa im vie dodať vzdušný rozmer, zatiaľ čo sukňa s kaskádovými volánmi sa hodí nevestám, ktoré chcú pôsobiť serióznejším dojmom. Ak ste fanúšičkou tohto „penového trendu“, no nevyhovuje vám prílišný objem, zvoľte šaty s decentnými volánmi na živôtiku či rukávoch.

Farebné kvety

Svadobné róby s výraznými kvetmi budú hitom roku 2022, a tak ich uvidíme pravdepodobne všade. Nepôjde pritom len o klasické floralové motívy, ale do hry vstúpia i rôzne lesklé výšivky a farebné potlače. Tento trend sa postará o nenútené osvieženie bielej farby. Čo sa týka doplnkov, stavte na jednoduchosť a všetku pozornosť prenechajte šatám.  

Nadýchané rukávy

Aj keď sa môže zdať, že nadýchané rukávy pripomínajú ilúziu šiat z 80. rokov, nemusíte mať žiadne obavy. V tomto prípade pôjde o oveľa jemnejšie verzie a najmä vkusnú romantiku. Rukávy ako prekvapivo všestranný detail sa dajú prispôsobiť akémukoľvek typu postavy či štýlu – od úzkych až po enormné plesové šaty. Kráľovské rukávy tak môžete využiť bez ohľadu na váš vkus alebo svadobnú predstavu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. máj 2024 11:40