Meghan MarkleREUTERS
StoryEditor

Sesternica Karola III. potvrdila, že Meghan Marke v paláci šikanujú. Zosmiešňujú ju pri každej príležitosti

23.09.2022, 10:11
Kráľovská rodina

Sesternica nového kráľa Karola III. Christina Oxenbergová si pustila ústa na špacír. V rozhovore pre denník The Post prezradila, prečo kráľovská rodina neznáša Meghan Markleovú, aj to, prečo je ona sama na strane Meghan.

Spisovateľka Christina Oxenbergová je potomkom srbskej kráľovskej rodiny a nový britský kráľ Karol III. je jej bratrancom z tretieho kolena. Hoci sa príbuzenstvo môže zdať už pomerne vzdialené, v skutočnosti má Christina k britským aristokratom dosť blízko. Dobre vie, ako to v zákulisí rodiny chodí. Aspoň to tvrdí rozhovore pre The Post, kde si rozhodne servítku pred ústa nedávala. Podľa Christiny sa kráľovská rodina rozhodne s "prišelcami" do ich rodiny nemazná a obzvlášť so ženami, ktoré by si chceli niečo začať s niektorým z urodzených mužov. Podľa Christiny tak „prežijú“ len tie najsilnejšie. Meghan Christina odkázala: „To, čím prechádzaš, je pekelný druh šikanovania." Podľa nej drsnému zaobchádzaniu neunikne nikto, ani novopečená princezná z Walesu Kate Middletonová. 

image

Sesternica kráľa Karola III. Christina Oxenbergová.

Profimedia - Standardni obsah

Kate zo strednej triedy

Christina medzi britskou kráľovskou rodinou prežila väčšinu svojho života. Veľmi dobre si podľa svojich slov spomína napríklad na dobu, keď Kate Middletonová chodila s princom Williamom. Rodine pripadalo veľmi smiešne, keď ju vtedy tlač titulovala ako „Kate Middle Class“ (Kate zo strednej triedy) v narážke na jej neurodzený pôvod. Označovali ju tak vraj poza jej chrbtát. Snobstvo sa totiž v kráľovksej rodine nosí. Kráľovná Camilla si vraj pravidelne uťahovala z rodičov Kate. Podľa kráľovej sesternice Christine Oxenbergovej, ale za svojráznym konaním prekvapivo nebol zlý úmysel. Išlo jednoducho o špecifický humor rodiny a následok života v zlatej klietke, aký si bežný občan nedokáže ani predstaviť.

 

Napriek tomu však podpichovanie svoje škody napáchalo viackrát. Americká herečka a fotografka Kathleen Norris Starková, si napríklad kvôli kráľovskej rodine nikdy nevzala princa Andrewa, hoci sa veľmi milovali. Koo chodila s Andrewom 18 mesiacov v 80. rokoch minulého storočia. Kráľovnej Alžbete sa vraj najprv páčila – herečka napríklad princovi kúpila jeho prvé modré džínsy. Potom ale tlač rozmazala, že kedysi hrala v soft pornofilmoch, a kráľovná vzťah ukončila.

Šikana českej princeznej

Drsnými časmi si po pridaní sa do kráľovskej rodiny vraj prešla aj princezná Mária Kristina z Kentu česko-nemeckého pôvodu. Keď sa v roku 1978 vydala za princa Michaela z Kentu, nová rodina ju neprijala nijako vrelo. A to aj napriek tomu, že mala urodzených predkov. „Bolo s ňou zaobchádzané rovnako ako s Meghan – s nedostatkom rešpektu a neustálym zosmiešňovaním,“ tvrdí Oxenbergová. „Vždy sme sa jej posmievali,“ spomína. Mal16 rokov a mnohokrát tak kopírovala správanie svojich starších príbuzných z čoho si robili posmešky.

Keď si Meghan Markleová v roku 2018 vzala princa Harryho, lepšieho zaobchádzania sa jej nedostalo. „Na novo prichádzajúci sú drsní. Zvlášť na cudzincov. Nie je to o farbe kože, je to o tom, že je cudzinka,“ vysvetlila, prečo Harryho nevesta ležala aristokratom toľko v žalúdku.

Podľa Oxenbergovej ale Meghan musí skrátka vydržať. Napriek nevyberavému správaniu totiž vraj rodina Harryho voľbu rešpektuje a nejedná sa o prejavy nejakej hlbšej nenávisti. Časom sa podľa spisovateľky všetko uhladí. A potom príde zase niekto iný, kto sa stane novým terčom posmeškov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 18:20