Nicole Kidman má problémy so suchou pleťou. Takto s ňou bojuje.dreamstime
StoryEditor

Nicole Kidman nedopustí na studenú vodu a olejový kúpeľ. Takto sa stará o dehydrovanú pleť

16.06.2022, 18:00
Celebrity

Herečku Nicole Kidman si mnohí do dnešného dňa spájajú najmä s postavou Satine z legendárneho muzikálu Moulin Rouge. Aj keď má už 54 rokov, na tvári jej len ťažko uvidíte nejakú vrásku či šedivý vlas. Pozrite sa, ako vyzerá jej beauty rutina starostlivosti o pleť.

Austrálska herečka Nicole Kidman prezradila, že jej rituály krásy sú v podstate úplne jednoduché a predovšetkým aj finančne nenáročné. Ráno napríklad začína s obyčajnou vodou, s ktorou si opláchne tvár alebo absolvuje rýchlu studenú sprchu. Tá ju prebudí a naštartuje jej unavené telo. „Myslím si, že to súvisí nejako s mojím detstvom a mladosťou. Zvykla som sa kúpať v studenom oceáne. Dnes si aspoň umyjem tvár studenou vodou,“ povedala herečka. Studená voda je vynikajúca na regeneráciu pokožky, pomáha pri vyplavovaní toxínov z tela a upokojuje podráždenie či začervenanie pleti. Síce tvrdí, že svojej beauty rutine venuje iba päť minút ráno a večer, existuje niekoľko vecí, na ktoré jednoducho nedá dopustiť.

 

Mama ju naučila držať sa ženskosti

Nicole Kidman sa v mnohých ohľadoch inšpiruje od svojej mamy, a teda aj pri starostlivosti o pleť. Od útleho veku ju učila, že žena musí predovšetkým dobre voňať a vyzerať dobre. „Vždy mi hovorievala, že sa mám o seba a svoju pokožku starať, za každých okolností musím vyzerať upravene, pilníkovať si nechty a nezabúdať ani na pedikúru. Mama ma naučila, že si mám všetko robiť sama, je to predsa moja zodpovednosť,“ priznala herečka. Nie je to však len o dostatočnej hygiene či skrášľovacích produktoch. Svoju ženskosť si udržuje tým, že aj keď sa jej ráno vôbec nechce alebo nejdem nikam do práce, musí si vždy upraviť vlasy a namiesto teplákov si oblečie šaty. Tvrdí, že práve tieto veci ju robia ženou.

Aj celebrita môže mať problémy s pleťou

Máte suchú a šupinatú pokožku? Možno sa budete čudovať, no herečka ňou trpí taktiež. Vďaka tomu nedá dopustiť na kozmetické produkty s obsahom CBD, ktoré znižujú zápal, upokojujú podráždenie, zmierňujú bolesť a pozitívne pôsobia na citlivú pokožku. „Mám pleť, ktorá toho musí veľa vydržať, neustále cestujem, behám a pracujem 14 hodín denne na nohách. CBD je pre mňa niečím výnimočným. Dokáže mi pomôcť s bolesťou kĺbov a udržať pokožku hydratovanú,“ priznala Nicole, ktorá dlhé roky bojovala s suchou pleťou. Takisto je veľkou fanúšičkou olejového kúpeľa. Keď cíti, že jej pokožka je nadmerne dehydrovaná, do horúcej vody si nakvapká olivový olej, ktorý dokáže s jej pokožkou aj nemožné.

 

Bez vitamínov ani na krok

Herečka síce používa rôzne krémy proti starnutiu, no najdôležitejšie sú pre ňu vitamíny. Riadi sa totiž tým, že krása prichádza najmä zvnútra. „Naozaj verím v užívanie vitamínov a podporu svojej pokožky vnútorným zdravím. Moje nechty sú pravdepodobne tou najhoršou časťou mňa, vždy sa lámu, a preto sa o ne musím starať aj takýmto spôsobom,“  povedala Nicole, ktorá bez zázračných vitamínov neprejde ani krok.

Zbohom starnutie

Okrem suchej pokožky trápia herečku aj príznaky starnutia. Síce jej na tvári len ťažko uvidíte nejakú vrásku, nedá dopustiť na retinolový krém. Ten jej pomáha bojovať s akné, ale predovšetkým je prírodným zázrakom proti vráskam. Pôsobí totiž ako silný antioxidant, vďaka čomu je schopný podporovať tvorbu kolagénu. „Retinolový krém si dávam na noc, aby sa poriadne vstrebal do pokožky,“ tvrdí herečka. Rozhodne jej tento produkt pomáha, pretože jej len málokto uverí, že má už 54 rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 06:21