profimedia
StoryEditor

Jeho matka sa ho vzdala, on je to nevyčítal. Milan Lasica v sebe nedokázal živiť hnev

18.07.2021, 23:15
Celebrity
Jedna z najvýraznejších osobností umeleckej scény tu bude veľmi chýbať.. a nielen on, ale aj jeho nadhľad, humor, pohľad na život.

Milan Lasica, známy slovenský herec, dramatik, režisér, spisovateľ, moderátor, ale aj humorista, patrí medzi naše národné klenoty. Jeho schopnosť dokonalo sa povzniesť nad situáciu a opísať ju s výstižným, no napriek tomu s originálnym a vkusným humorom, sa považuje za ikonickú.

Niet sa čomu čudovať - náš maestro pôsobil na slovenskej scéne už dlhé roky a napriek tomu, že začiatkom februára oslávil 81 rokov, k novej generácii mal rovnako blízko ako k tej staršej. Aj keď je možno ''z inej doby'', získal si srdcia mnohých...

Avšak aj život samotného herca nebol žiadnym pozlátkom, obzvlášť v skorom veku. Už od detstva trpel totiž obrovským strachom z toho, že ostane sám. Priznal sa s tým vo svojej publikácií. „Keď som bol večer sám doma, bál som sa, že sa už rodičia, najmä mama, nevrátia. Raz som dokonca podľahol panike aj popoludní. Bol som doma s kamarátom a zrazu ma pochytil strach, že mama už nepríde a rozplakal som sa. Kamarát bol z toho vedľa, nechápal to. Bola to trauma a trpel som ňou istý čas,” priznal otvorene Lasica a dodal, že nakoniec k istému odlúčeniu aj došlo. Keď mal len 10 rokov, jeho rodičia sa rozviedli, čo bolo celkom netradičné, nehovoriac o tom, čo nasledovalo potom. 

Jeho mama si totiž našla iného partnera, s ktorým sa rozhodla žiť. Jej syn Milan jej do tohoto plánu akosi nepasoval. „Vzdala sa ma, čo bolo vtedy netradičné. Dieťa rozvedených rodičov bežne ostávalo u matky, ale ona asi realisticky usúdila, že v Pliešovciach mi bude najlepšie,” uviedol ďalej maestro s tým, že nakoniec skončil pri svojom otcovi. Nepochybne bolo ťažké zmieriť sa s tým, že oňho vlastná mama nejavila záujem - no na rozdiel od zvyšku rodiny, ktorá prejavila voči jeho mame nenávisť a zlosť, herec sa snažil pochopiť jej rozhodnutie. O pár rokov, keď so svojím novým partnerom otehotnela, si Milana zobrala nakoniec k sebe. Bolesť síce vystriedala radosť, no nemožno pochybovať o tom, že detstvo herca nebolo prechádzkou ružovou záhradou. Napriek tomu sa Milan Lasica vyjadril, že svojej mame nič nevyčíta a vždy si ju napriek všetkému vážil.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 18:47