Ako vníma fenomén dokonalosti krásna Selena Gomez?Instagram/selenagomez
StoryEditor

Žiaden dokonalý mejkap a drahé šaty. S trendom dokonalosti sa speváčka Selena Gomez vyrovnáva po svojom

25.02.2022, 12:00
Celebrity
Na očiach verejnosti je už od raného veku, a to so sebou nepochybne prináša veľký tlak. Akým spôsobom bojuje Selena Gomez s nie vždy vítanou pozornosťou?

Podľa slov tmavovlásky „je ťažké cítiť sa pohodlne, keď viete, že sa všetci pozerajú. Najmä ak posudzujú a komentujú váš vzhľad.“  Americká herečka a speváčka Selena Gomez sa v mediálnom svete pohybuje prakticky od svojho detstva. Priznala sa však, že skoncovala so snahou prispôsobiť sa spoločenským štandardom krásy. Svoju sebadôveru vníma ako niečo, na čom denne pracuje: „Keď som sa prestala prispôsobovať nerealistickým normám krásy, môj pohľad na svet sa úplne zmenil.“

Vždy ju desilo to, že musí byť permanentne upravená, dokonalá alebo vyzerať tak, ako si to niekto želá. Priznala, že jej trvalo veľmi dlhý čas, kým si uvedomila to najpodstatnejšie: „Chcem byť sama sebou, pretože každá z nás je jedinečná a zároveň krásna.“ Pri otázke, akú radu by dala svojmu mladšiemu ja, odpovedala: „Povedala by som mu, že mejkap je niečím, čo je určené na zábavu, nie však to, čo vyslovene potrebuje.“

Kedysi totiž Selena zdieľala názor, že práve líčenie nám pomáha cítiť sa krásne. Čím je ale staršia, tým menej sa k tomuto tvrdeniu prikláňa.

Najväčšiu osobnú kozmetickú katastrofu zažila v roku na 2018 na Met Gala. „Počas príprav som si na seba dala trochu opaľovacieho mlieka a vyzeralo to nádherne. No ako pokračoval večer, bola som stále tmavšia a tmavšia. Na internete som zrazu zbadala svoju fotku a mala som celú tvár oranžovú,“ spomína si mladistvo vyzerajúca hviezda.

Aby stopla negatívne myšlienky a udržala si pozitívne nastavenie, spolieha sa dnes na sedenia s odborníkmi a rieši dobré vibrácie: „Som veľkým zástancom terapie. Tiež si rada po dome rozmiestňujem nalepovacie papieriky s pozitívnymi výrokmi.“ Čo jej pomohlo snáď ešte viac, bola prestávka od „rolovania“ sociálnymi sieťami. Takže dámy, žiaden mejkap, žiadne super drahé šaty. Spokojnosť ide zvnútra a Selena na to prišla, až keď mala niekoľko depresívnych období za sebou. 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. máj 2024 16:59