instagram/ barborasvidranova
StoryEditor

Barbora Švidraňová zverejnila svoje telo bez retuše. Toto je jej ODKAZ pre ženy, ktoré o sebe pochybujú

10.05.2021, 13:15
Celebrity
Napriek tomu, že patrí k skutočne nádherným ženám, aj ona mala obdobia, kedy o sebe pochybovala. Dnes preto ženám prináša silné posolstvo.

Speváčka a herečka Barbora Švidraňová sa netají tým, že počas tehotenstva pribrala zopár kíl navyše. Tak, ako väčšina žien, aj ona sa snaží dostať do formy, aby sa vo svojom tele cítila opäť komfortne. Dnes, približne tri roky od jedného z najkrajších období ženy, sa rozhodla na sociálnej sieti zverejniť realitu, ktorá možno nie je pre každého vábna - no skutočná. 

Na svojom Instagrame totiž pôvabná Slovenka zdieľala svoje telo bez akýchkoľvek úprav či ''dobrého'' svetla. Na to, aby bola so sebou spokojná taká, aká je - a s tým, ako sa jej telo zmenilo po tom, čo na tento svet priviedla malého človiečika, si musela uvedomiť zásadnú vec - a to, že jej telo je jediné miesto, kde v skutočnosti sídli jej duša. ,,Nemám iné. A potrebuje ma. Potrebuje cítiť, že sa oň dobre postarám a budem ho ľúbiť. Ja. Nikto iný. Veď ja s ním žijem, vďaka nemu sa zobúdzam každý deň, vďaka nemu môžem cítiť dotyky, môžem niekoho objať, pobozkať, vďaka nemu môžem cítiť vône a chute a počuť hudbu, spievať. Vďaka nemu si môžem zo srdca zatancovať a schuti sa zasmiať, či sa riadne vyplakať. Vďaka nemu môžem povedať niekomu, ako veľmi ho ľúbim. A keď to dokážem dať navonok, tak prečo by som to nemohla dať aj dovnútra?! Sebe.. Dať takú istú lásku, akú som schopná dať druhému, dám aj sebe! Lebo to nie je pýcha, ani namyslenosť, je to úplne prirodzená vec. Oceniť svoje telo za všetko, čo dokáže zvládnuť,'' napísala k čiernobielemu záberu speváčka. 

Barbora zároveň apelovala na to, že práve sociálne siete sú falošným miestom, ktoré nám často ukazuje akúsi skreslenú, vylepšenú realitu. Na tom by nebolo nič zlé, ak by nám vedomie instantne dokonalého sveta nespôsobovalo komplexy. ,,Všetky vaše spomienky na urážky od druhých, alebo príliš vysoké nároky (a-)sociálnych sietí na to, AKO by ste mali vyzerať. Pff! Vys*rte sa na to. Fakt. Nepremárnite život neustálou sebakritikou. Nebuďte na seba prísni. Odpustite si. Skúste sa opýtať radšej srdca... už viackrát sa mi potvrdilo, že má pravdu. A keď sa ho začnete pýtať, “čo odo mňa potrebuješ, aby si sa cítilo lepšie?” Tak verte, že vám odpovie. A ako prvé, bude stopercentne potrebovať lásku. Na rozbeh. Aby začalo spolupracovať. Aby vám začalo dôverovať. Že to s ním myslíte dobre. A až potom sa začne meniť. Začne sa formovať podľa toho, čo si o ňom úprimne myslíte.
Zabudnime už na ten nezmyselný tlak spoločnosti “byť chudé ako..” , “byť krásne ako..” Buďte hlavne zdraví. Jedzte zdravšie a cvičte pre to, aby ste boli šťastní. Nie chudší. Buďte spokojní. Aj s malými pokrokmi. Buďte krásni ako VY. Jedineční ako VY.'
' priznala ďalej. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 16:09