SND
StoryEditor

Prv prišiel o zrak, následne o prácu. So Stanom Dančiakom sa osud nemaznal, on sa však nikdy nevzdával

25.02.2021, 21:30
Celebrity
Patril k osobnostiam, na ktoré sa nezabúda. Herec Stano Dančiak bol nielen talentovaným umelcom, ale aj skvelým človekom.

Aj keď sa Stano Dančiak uberal v detstve hneď niekoľkými smermi, osud to zariadil tak, aby sa nakoniec prihlásil na Vysokú školu muzických umení, kde ho aj zobrali. Charizmatický mladík zaujal už počas štúdia a v čase, keď študoval herectvo už zároveň pôsobil aj na divadelných doskách Národného divadla. Zviditeľniť sa mu pomohla rola v predstavení Lazar a boháč, ktorá mu zabezpečila stále miesto dnes už v Slovenskom národnom divadle. Po tom, ako sa však začala vyostrovať politická situácia, bol jedným z hercov, ktorí založili Divadlo na korze a neskôr prešiel na Novú scénu a Činohry SND. 

Približne v tom čase spoznal svoju manželku Darinu. Aj keď boli spolu mimoriadne šťastní, faktom je, že terajšia situácia im poriadne sťažovala život. Na to, aby mohli uživiť seba, ale aj svoje deti, slávny herec pracoval ostošesť. Jeho dcéra Zuzana prezradila, že často pracoval od rána až do neskorého večera, len aby jej a súrodencom doprial všetko, čo len mohol. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rádio Europa 2 (@e2sk)

V čase, kedy to už vyzeralo nádejne a zdalo sa, že všetko je v najlepšom poriadku, zasiahla rodinu smutná správa. Stanovi totiž diagnostikovali diabetes mellitus, kvôli ktorému si štyrikrát denne musel pichať inzulín. Napriek tomu sa jeho zdravotný stav zhoršoval - a to až natoľko, že aj keď absolvoval niekoľko operácií, nakoniec zrak stratil. Mohla za to aj spomínaná cukrovka, no zároveň vrodená chyba sietnice a napriek enormnej snahe lekárov sa už Dančiakov zmysel nepodarilo zachrániť.

Pokračovanie na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 04:00