shutterstock.com
StoryEditor

Odhalené tajomstvo kráľovskej rodiny. Kráľovná Alžbeta trpí známou poruchou

07.09.2020, 09:00
Celebrity
Informácie o panovníčke prináša najnovšia kniha.

Aj keď je kníh o kráľovskej rodine niekoľko, táto sa od nich výrazne odlišuje. Na rozdiel od ostatných publikácií totiž zaznamenáva život Marion Crawfordovej, ktorá bola kedysi učiteľkou kráľovnej Alžbety. Vtedy ešte len budúcu panovníčku chodila vzdelávať priamo do kráľovského paláca, kde si na nej okrem vedomostných znalostí všímala aj iné veci.

Jednou z týchto vecí bola neuróza, ktorú si u Alžbety všimla. Nakoľko mala Marion ukončené vzdelanie aj v oblasti detskej psychológie, dokázala rozpoznať to, že s Alžbetou čosi nie je v poriadku. Stále mala totiž nutkavú potrebu narovnávať ceruzky a taniere. Vedela aj prečo to robí. ,,Cítim sa vďaka tomu v bezpečí,'' znela jej odpoveď pre učiteľku. Tá jej diagnostikovala obsedantno-kompulzívnu poruchu, ktorá sa tiež označuje ako OCD.

Samotná učiteľka vo svojej dávnejšej publikácii z minulého storočia nazvala Alžbetu precíznym dieťaťom, ktoré malo vždy perfektný poriadok a všetky veci na svojom mieste. O budúcu kráľovnú sa dokonca aj strachovala - podľa jej názoru bola totiž až príliš poriadkumilovná a metodická. Alžbeta totiž v noci niekoľkokrát vstala z postele len preto, aby si upravila topánky a oblečenie. Všetko muselo byť totiž neustále v absolútnom poriadku a systéme.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. máj 2024 09:19