Časopis Forbes zverejnil zoznam najsledovanejších influencerov na Slovenskufacebook.com
StoryEditor

Poznáme najlepších influencerov na Slovensku. Kto sa stal absolútnym kráľom rebríčka?

Radka Rosenbergová03.08.2021., 17:00h
Pozri si zoznam najsledovanejších influencerov na Slovensku.
Lajkuj Brainee.sk na

Internetový portál Forbes zverejnil zoznam TOP influencerov roka 2021. V rebríčku sa ocitol aj moderátor Michal Sabo či vzdelávací portál Dejepis inak. Toto je rebríček top influencerov podľa obľúbenosti:

PPPÍTER

Peter Popluhár sa preslávil najmä satirickými vlogmi a stojí za obľúbenou paródiou na Harryho Pottera - Dano Drevo, ktorá sa do povedomia verejnosti dostala už pred viac ako desiatimi rokmi. Venuje sa cestovateľským vlogom a paródiám, no okrem toho vydal aj knihu Kde všade som (ne)zomrel a točil tiež zábavný dokumentárny seriál pre RTVS.

JURAJVIE

Juraj Šlauka sa venuje tvorbe edukačných videí a na youtube má viac ako 220-tisíc odberateľov. Nevystupuje v nich však on sám, iba sú doplnené jeho hovoreným slovom. Ako uvádza forbes, prvé video publikoval už v roku 2017. Z jeho tvorby sa dozvieš napríklad aj to, prečo je zívanie nákazlivé alebo ako vznikol život. 

DEJEPIS INAK

Na treťom mieste sa ocitla Sandra Sviteková, vyštudovaná učiteľka filozofie a histórie, ktorá si v roku 2016 založila na youtube kanál s názvom Dejepis inak. Publikuje tu rôzne náučné videá. "Ak ste prišli zabíjať svoj čas na Youtube pozeraním videí, tak ja Vás ešte k tomu aj niečo naučím!" Uvádza na svojom kanáli.

MÁRIA BARTALOS

Divadelná a televízna herečka a v súčasnosti mamička dvojročného syna Noela sa na televíznej obrazovke prvýkrát objavila v seriáli Aféry. Najviac ju však preslávila asi úloha Lindy v seriáli Oteckovia, no zahrala si aj v trileri Trhlina či vo filme Backstage film. Momentálne je na rodičovskej dovolenke so synom Noelom. 

NATÁLIA PAŽICKÁ

Už v štrnástich začala s modelingom, no venuje sa najmä udržateľnosti a rôznym ekologickým aktivitám. Na svojom instagrame zdieľa rôzne fakty o fast fashion a je tiež veľkou klimatickou aktivistkou v Klíma ťa potrebuje. Spolupracuje iba so značkami na udržateľnej báze a tiež zbiera peniaze pre rôzne občianske združenia. 

PETRA VLHOVÁ

Slovenská zjazdová lyžiarka, ktorá sa špecializuje na slalom má na konte viac ako 20 víťazstiev v Pretekoch svetového pohára. Už v sedemnástich debutovala na Svetovom pohári v alpskom lyžovaní, kde skončila jedenásta. Magazín Forbes ju už v roku 2016 zaradil do rebríčka 30 pod 30.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Vlhova (@petravlhova13)

SIMONA KOZERAWSKI

Fitness trénerka Simona Kozerawski propaguje zdravý životný štýl a na Instagrame má viac ako 50-tisíc followerov. Okrem rôznych cvičení u nej nájdeš aj jej odporúčania na zdravé doplnky stravy či rôzne domáce tréningové plány.

MAROŠ MOLNÁR

Kondičný tréner sa preslávil pred štyrmi rokmi vďaka televíznej šou Extrémne premeny, kde pomáhal obéznym ľuďom schudnúť a nájsť cestu za zdravým životným štýlom. Okrem toho má vlastné centrum funkčného a silového tréningu MOLfit, zamerané na zvyšovanie vytrvalostnej a silovej výkonnosti a dosiahnutie svalovej rovnováhy ako vo vrcholovom tak aj v amatérskom športe. Zároveň je tohtoročným víťazom rebríčka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Maros Molnar | Fitness (@maros_molnar)

NINA SKALÍKOVÁ

26-ročná fotografka sa do povedomia dostala najmä vďaka snímkam z ciest po svete. Pôsobila napríklad ako dobrovoľníčka v Kambodži, navštívila Vietnam, Thajsko, Srí Lanku či Indiu. Jej obrovským vzorom bola najmä významná americká fotografka Annie Leibovitz, ktorá prešla od novinárskej tvorby k portrétnej fotografii. V súčasnosti je jej vzorom dokumentárny fotograf Steve McCurry. 

MONIKA HILMEROVÁ

Známa slovenská herečka svoj prvý film nakrútila už ako desaťročná a hráva dodnes. Na Instagrame má viac ako 120-tisíc followerov, pričom sa preslávila najmä v rôznych televíznych seriáloch. Je držiteľkou viacerých hereckých cien, napríklad aj Osobnosti televíznej obrazovky. Tiež sa spolu s manželom Jaroslavom Bekrom stali tvárami príručky rodiča Viete, čo robia vaše deti?

GARÁŽ.TV

Rasťo Chvála, ktorý stojí za kanálom Garáž.tv mal kedysi v rádiu Lumen vlastnú motoristickú reláciu. Pôsobil tiež ako auto-moto redaktor vo vydavateľstve Petit Press, no v roku 2015 založil spolu s manželkou vlastný projekt, kde sa venuje recenziám automobilov.

JANCUCIK

Janka Žampachová má rovno dva kanály - v tom druhom vystupuje tiež pod prezývkou Gamecucik, kde sa venuje najmä gaming videám či streamom. Okrem toho, že má vlastný merch sa tiež preslávila aj na TikToku. Otvorene sa priznáva k tomu, že už ako šesťročná trpela anorexiou. To ju inšpirovala k tomu, aby s mamou a ujom založila organizáciu Dobré veci Elky Fullerovej, ktorá má pomôcť bojovať ľuďom s týmto ochorením.

PETUSH NASKLEE

Petra Dzvoníková blogovala už od dvanástich, v minulosti viedla aj blogy pre dve kapely. Dnes nahráva videá a podcasty pod názvom "Na Gauči s Nasklee", kde sa nebojí otvárať náročné témy ako sexualita, intimita, vzťahy či znásilnenie. Ju samu totiž v sedemnástich sexuálne zneužili. Po rokoch sa odhodlala natočiť video o tomto traumatizujúcom zážitku, ktoré malo viac ako 200-tisíc videní. 

MR PYCO

Martin Pyco Rausch sa v médiách pohybuje už takmer 30 rokov. Preslávil sa najmä vďaka moderovaniu Superstar či Tvoja tvár znie povedome. Dnes natáča na youtube kulinárske videá, ktorými sa snaží ľudí motivovať k pripravovaniu jedál. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa PYCO [ Martin PYCO Rausch ] (@mrpyco)

EVELYNJEFRESH

Eva Kramerová sa preslávila už v roku 2014, najmä vtipným videom o chorvátskych kunách. O rok neskôr sa objavila v seriáli Svet podľa Evelyn, na ktorom sa podieľala aj námetom. Ďalej sme ju mohli zahliadnuť ako moderátorku v televíznej šou Farma alebo ako účinkujúcu v šou Tvoja tvár znie povedome. Okrem toho s herečkou Petrou Polnišovou nahráva podcast jauuu, PS: to bolelo, kde sa venujú rôznym vzťahovým situáciám.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Evelyn (@evelynjefresh)

VEDÁTOR

Samuel Kováčik tento vzdelávací projekt už v toku 2016. Snaží sa na Slovensku popularizovať vedu a vyvracať rôzne hoaxy. Pôsobí na Dublinskom inštitúte pokročilých štúdií, pričom sa vo výskume zaoberá modifikáciami kvantovej mechaniky, numerickými simuláciami a maticovými modelmi. Na projekte Vedátor spolupracuje s ďalšími vzdelanými ľuďmi.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vedátor (@vedator_sk)

VERONIKA CIFROVÁ OSTRIHOŇOVÁ

Začínala ako redaktorka Televíznych novín na Markíze, no momentálne je na rodičovskej dovolenke s dcérkou Sárou. Venuje sa téme rodičovstva, rovnoprávnosti žien, charitatívnej činnosti či osvete v oblasti zdravého životného štýlu. Na svojom youtubovom kanáli Very Veri recenzuje knihy a tiež točí podcasty so svojím manželom Matejom Sajfom Cifrom. 

SISA_KR

Bývalá modelka a finalistka Miss Universe 2009 Silvia Križanová si svoje sen kariéry modelky začala plniť už v štrnástich rokoch. Okrem toho je tiež nadšenou športovkyňou a spolumajiteľkou e-shopu Oneandsixos, kde predáva minimalistické zlaté či strieborné doplnky s gravírovaním. Ten vlastní so svojím partnerom Tomášom Grbavčicom, s ktorým má dve deti. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa SISA_K®️ (@sisa_kr)

KRISTÍNA TORMOVÁ

V minulosti známa ako moderátorka a herečka Kristína Tormová sa nakoniec stala spisovateľkou, podnikateľkou a influencerkou. Dcéra Borisa Farkaša si založila značku Koláčová, pod ktorou navrhuje pásikavé tričká s nápismi. Okrem toho napísala knihy s tematikou materstva, ktoré sa navyše stali predlohou seriálu TV JOJ Som mama, kde stvárnila aj hlavnú úlohu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa kristina tormova (@kristina.tormova)

MXSABO

Michal Sabo pracuje v médiách už od svojich štrnástich rokov, keď pôsobil v dnes už neexistujúcom Rádiu Okej. Okrem toho zakotvil v Rádiu Express, no len nedávno ohlásil svoj koniec moderátorskej kariéry. Ďalej pôsobil ako porotca v šou Nákupné maniačky a moderoval rôzne televízne programy. V súčasnosti sa venuje rôzny ekologickým témam, klimatickej zmene, ktoré rozoberá aj v podcaste Sabo Sebou.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Sabo (@mxsabo)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 13:11