Screenshot YouTube video
StoryEditor

Bali má influencerov plné zuby, niektorých už deportovalo

Nicol Rácová17.05.2021., 13:00h
Turisti na Bali ignorujú protipandemické opatrenia. Namiesto nosenia rúška si ho maľujú na tvár alebo točia porno na posvätnej hore, informuje The Guardian.
Lajkuj Brainee.sk na

Hoci má Bali svoje hranice pre turistov otvorené, má ich už celkom plné zuby. Hlavne teda tých ignorantských, ktorí aj rok od pandémie porušujú nariadenia. Turizmus je pre Bali dôležitý, no mnohí sa obávajú, že takéto nezodpovedné správanie sa niektorých turistov ho môže výrazne ohroziť. „Áno, ľudia zo zahraničia sú pre nás príjem. Ale ich správanie ohrozuje aj tých, ktorí sa o nich starajú. Mohli by mať trochu empatie,“ hovorí politička a dizajnérka z Bali, Niluh Djelantik.

​Bohužiaľ, posledné mesiace sa krajina borí aj s takými prešľapmi, ako je natáčanie porna na posvätnej hore, o ktoré sa postarala Ruska Veronika Troshina.

Deportovaní influenceri

Posledné mesiace už ľudia prestávajú mať trpezlivosť z ignorantského a argonatného správania niektorých influencerov, a to až tak, že ich z ostrova deportujú. Naposledy išlo o ruskú influencerku Leia Se, ktorá (ako súčasť pranku) išla do lokálneho supermarketu s nakresleným rúškom na tvári.

Aj keď sa hovorí, že kreativite sa medze nekladú, to isté by sme mohli povedať aj o stupidite. Video obehlo svet. Nemôžeme sa však chytať za hlavu len pri Lei, vo videu s ňou bol aj YouTuber z Taiwanu Josh Paler Lin. Ona sa za video ospravedlnila, on povedal, že nechcel pôsobiť neúctivo, či nabádať k porušovaniu opatrení. „Toto video som urobil, aby som zabavil ľudí, pretože som content creator a je to moja práca,“ hovorí YouTuber.

Nezodpovední turisti

Nemôžeme sa čudovať, že to na Bali infulencerov tak láka. Nádherné pláže, belasé more a fotografické panenské miesta. Už len keď sa povie ,,Bali“, tak si predstavíš exotiku a to si tam ani nemusel/a byť. Podľa rebríčka International Living sa Bali umiestnilo na 9. mieste spomedzi ostrovov na celom svete, na ktorých by sa oplatilo zostarnúť. Podľa tohto rebríčka tu môžeš žiť aj so svojou polovičkou za cca 1564 eur/mesiac. Už sa aj tešíš na dôchodok, čo?

Problémom nie je to, že influenceri chodia na Bali, problémom je - podľa N. Djelantik - narúšanie, resp. nedodržiavanie nariadení zo strany turistov a influencerov, čo má za následok, že verejnosť môže vnímať Bali ako miesto, ktoré nie je bezpečne.

„Ľudia zo zahraničia majú nízky level dodržiavania zdravotných nariadení v porovnaní s lokálnymi obyvateľmi. Veľmi nízky,“ tvrdí šéf polície v Badung Regency, Robby Septiad.

Doteraz nariadenia porušilo približne 346 turistov zo zahraničia a podľa balipost.com ich bolo deportovaných 60. Turisti nedodržiavajúci nariadenia sú sankciovaní 10-násobne ako domáci. Ako trest sa dokonca aj klikuje.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. apríl 2024 12:44