Pixabay/JESHOOTS-com
StoryEditor

Vytvorila si 30 instagramových účtov, aby svojho ex dostala za mreže. Zlomyseľná žena nemala hranice

som14.01.2022., 13:00h
Courtney Ireland-Ainsworth mala premyslený plán, ako svojmu bývalému čo najviac znepríjemniť život a dostať ho za mreže. Nevyšiel jej.
Lajkuj Brainee.sk na

Naši ex nás vedia poriadne potrápiť, najmä, keď sa nám chcú pomstiť z neznámych dôvodov. Courtney Ireland-Ainsworth z Veľkej Británie však zašla priďaleko. Hoci chcela, aby jej bývalý skončil vo väzení, teraz má opletačky so zákonom ona sama.

Courtney si vytvorila na Instagrame 30 falošných profilov, cez ktoré sama sebe posielala vyhrážky. Následne sa tvárila, že ich poslal jej ex-priateľ Louis Jolly, a ukazovala ich polícii, píše portál Liverpool Echo. Podľa Louisa pár s jeho zlomyseľnou ex tvorili dva roky a rozišli sa v dobrom.

Tvrdila, že ju chcel dobodať

Courtney  však mužom zákona tvrdila, že ju chcel dobodať a že ju sleduje. Zo začiatku jej plán vychádzal. Polícia Louisa zatkla až šesťkrát. Vo väzbe strávil 81 hodín, vrátane noci, aj napriek tomu, že trval na tom, že je nevinný. Obvinili ho z ublíženia na zdraví a prenasledovania, prepustili ho na kauciu s náramkom na nohe. Následne prišiel o prácu.

​Keď však polícia dostala údaje z Facebooku, ukázalo sa, že najmenej 17 instagramových účtov bolo vytvorených pomocou dvoch e-mailových adries a IP adries Courtney. Na súde sa Courtney k činu priznala.

Dostala 10 mesiacov

„Podľa Courtney ju jej priateľ obťažoval. Vytvorila falošné správy, aby jej polícia uverila. Chcela, aby ju polícia brala vážne,“ povedal prokurátor Paul Blasbery. Za falošné obvinenie dostala 10 mesiacov. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 07:25