Instagram prekvapuje veľkou novinkou: Na odkaz v stories už nebudeš potrebovať 10-tisíc followerov (ilu)about.instagram.com/blog
StoryEditor

Instagram prekvapuje veľkou novinkou: Na odkaz v stories už nebudeš potrebovať 10-tisíc followerov

dc29.10.2021., 09:23h
Známa sociálna sieť sprístupňuje linky v príbehoch pre všetkých. Už netreba mať 10-tisíc followerov alebo overený účet.
Lajkuj Brainee.sk na

Instagram na svojej oficiálnej stránke informuje, že takéto zdieľanie zdrojov a informácií môže inšpirovať celú komunitu. Koncom augusta Instagram odstránil z príbehov často používaný Swipe up a nahradil ho možnosťou pripojiť link. Obe tieto funkcie slúžia na to, aby sa používatelia vedeli dostať k ďalšiemu obsahu, ktorým môže byť napríklad aj článok, informuje web strategie.hnonline.

Takýto link mohli doteraz využívať iba ľudia, ktorí mali nad 10-tisíc sledovateľov. Tentoraz Instagram zavádza veľkú zmenu a linky budú prístupné pre všetkých. Ako informoval Instagram v blogu, takúto službu však nebudú môcť využívať tí, ktorí opakovane zdieľajú škodlivý obsah. Vkladanie odkazov zostane pre nich ukryté, aby tento typ príspevkov nenabral vyšší dosah.

„Čokoľvek vás zaujíma, od varenia po dobrovoľníctvo alebo nakupovanie, teraz máte priestor na zdieľanie v Stories – bez ohľadu na veľkosť vášho účtu,“ uviedol Instagram.

Portál Social Media Today však upozorňuje, že novinka môže zážitok z používania Instagramu aj zhoršiť, ak ju budú využívať nerozvážne. Príbehy môžu obsahovať viac odkazov, než je potrebné.

To sa ale ukáže až časom, podobne ako nový vzhľad nálepky s linkom, na ktorom už Instagram pracuje.

Mark Zuckerberg pri ohlasovaní štvrťročných výsledkov spoločnosti Facebook vyhlásil, že videoformát predstavuje budúcnosť tejto sociálnej siete. Jedným z dôvodov je, že reels klipy najvýraznejšie zvyšujú engagement príspevkov. Obdobne by to podľa neho mohlo fungovať aj s príbehmi po sprístupnení spomínanej funkcie všetkým používateľom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 21:50