Na archívnej snímke z 4. apríla 2013 výkonný riaditeľ Facebooku Mark Zuckerberg v sídle spoločnosti v americkom Menlo Parku (ilu)TASR/AP
StoryEditor

Mark Zuckerberg chystá veľkú zmenu. Facebook bude mať úplne iný názov

TASR29.10.2021., 07:18h
Ide o súčasť jeho snahy obsiahnuť v názve spoločnosti svoju víziu virtuálnej reality pre budúcnosť, ktorú Zuckerberg nazýva metaverzum.
Lajkuj Brainee.sk na

Generálny riaditeľ americkej spoločnosti Facebook Mark Zuckerberg vo štvrtok oznámil, že jeho firma sa premenuje na Meta. Informovala o tom agentúra AP.

„Sme spoločnosť, ktorá vytvára technológiu na spájanie ľudí. Spoločne môžeme konečne postaviť ľudí do centra našej technológie. A spoločne môžeme odomknúť masívne väčšiu tvorivú ekonomiku,“ vyhlásil Zuckerberg.

Technologický magnát tvrdí, že metaverzum bude miestom, kde budú môcť ľudia interagovať, pracovať a vytvárať obsah. Metaverzum má podľa neho potenciál pomôcť odomknúť prístup k novým kreatívnym, sociálnym a ekonomickým príležitostiam. Tento metavesmír by podľa neho „stieral hranice medzi fyzickým a digitálnym svetom“. Má ísť o internet novej generácie, v ktorom bude masívne využívaná virtuálna realita.

Facebook mení názov, po novom sa bude volať Meta (ilu) Facebook mení názov, po novom sa bude volať Meta (ilu) TASR/AP

AP v správe pripomenula názory niektorých amerických skeptikov, podľa ktorých môže byť cieľom premenovania spoločnosti odvrátiť pozornosť od uniknutých dokumentov, ktoré odhalili spôsoby, akými Facebook ignoroval interné správy a varovania o „škodách, ktoré jeho sociálna sieť pácha po celom svete“. Z dokumentov nazvaných „Facebook Papers“ vyplýva, že spoločnosť sa nedokázala opakovane vysporiadať napríklad s nenávistným obsahom. Firma navyše údajne nerobí dostatočne veľa krokov na to, zabránila šíreniu dezinformácií a škodlivých politických príspevkov.

Agentúra AFP v otázke premenovania spoločnosti na Meta upozornila, že všetky jej sociálne siete a aplikácie Facebook, Instagram či WhatsApp sa premenovávať nebudú. Meno zmení len materská firma.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 05:27