pexels.com
StoryEditor

Teplákovému boomu pomohli influencerky aj pandémia. Do mesta sa už nemusíš prezliekať

Eliška Trpíšková03.06.2021., 15:00h
Pohodlné oblečenie je na nezaplatenie. Nejeden z nás si vydýchol, keď sa mohol hrdo poprechádzať po meste v „domácom úbore“. Queen Plačková pod ním skryla aj nejaké tie faldy.
Lajkuj Brainee.sk na

Trend teplákových súprav na nás vyskakuje z Instagramu, Facebooku alebo vlastne aj z reálneho života v mestách. Tepláky mentolovej farby, béžová bunda, kabelka do ruky a pokojne môžeš vymetať nákupné centrá v Bratislave či posedieť si v luxusnej reštike. Môže za to móda, ktorej pomohli nielen influenceri, ale aj samotná pandémia koronavírusu.

Hovorí sa, že trendy sa vracajú – zvonové nohavice, denim, vysoký sed. Kedysi poznávacie znamenie 70. rokov, dnes cool outfit. Niektoré veci sú však aj nové, napríklad spomínané teplákové súpravy. A svedčia o tom aj čísla. Podľa výskumu populárneho módneho vyhľadávača sa stali najpredávanejším kúskom minulého roka mikiny a najväčší medziročný nárast predaja zaznamenali kategórie ako športové oblečenie (+727%), teplákové súpravy (+139%) a župany (+134%). Pandemický rok bol očividne aj rokom teplákov.

Priekopníčky

Celý boom okolo teplákových súprav odštartovala ich kráľovná – Pangaia. Táto značka sa spája so životným prostredím, udržateľnosťou a kvalitnými materiálmi. Na Slovensku ju preslávili Soňa Skoncová či Dominika Cibulková. Za kvalitu sa platí, a inak tomu nie je aj v tomto prípade. Za súpravu spomínanej značky vysolíš minimálne 250 eur.

Cibulková, Skoncová či Emma Drobná nevymenili párty obtiahnuté dokonalé outfity len tak zo dňa na deň. Aby sme nekrivdili skutočným trendsetterom, podobná móda k nám prišla zo zahraničia. Jej priekopníkmi sú Talianka Chiara Ferragni, ktorá teplákovky zaradila do svojej módnej značky.

Sestry Kylie a Kendall Jenner nezostali dlho nečinné, nastolili americký trend, ktorý sa postupne rozmohol do celého sveta. Vždy dokonale zladení boli i Justin Bieber s manželkou Hailey či Jennifer Lopez, ktorej teplákové komplety zvýraznili jej vyšportovanú postavu. Samozrejme, nezabudnime ani na modelky Victoria‘s Secret, ktoré svojimi outfitmi každodenne inšpirujú alebo iritujú milióny dievčat. Herečka Zendaya zasa preslávila tento trend vďaka svojmu ležérnemu street wearu.

Na slovenskej scéne svojimi teplákovými outfitmi zožali úspech hneď na začiatku influencerka Tatiana Žideková, či speváčka Dara Rolins, ktoré pohodlné kúsky oblečenia ihneď zaradili do svojho šatníka. O tom, že súpravy nie sú len pre ženy, nás presvedčili raperi Separ a Majk Spirit, aj futbalista Milan Škriniar.
Zuzana Strausz Plačková nezostala svojmu preberaniu svetových trendov nič dlžná, a pohodlné súpravy zakomponovala do svojej značky a premenila ich na biznis. Pravda je, že vďaka „vrecovému“ vzhľadu má podstatne menej práce s retušou fotiek. Win-Win!

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ????? (@separ__dms)

Dbajte na materiál

Čoraz viac ľudí pri kúpe oblečenia zaujíma, z čoho je vyrobené. Teplákovú súpravu podľa materiálu spoznáte jednoducho. Tie najlepšie na trhu sú vyrobené z organickej bavlny a recyklovaných materiálov, ktoré dbajú na životné prostredie. Obľúbené sú aj súpravy z kašmíru, ktoré sú naviac príjemné na dotyk. Pokiaľ ide o slovenský trh, mnoho ľudí si dáva záležať aj na tom, aby podporilo slovenskú výrobu a kupujú si preto produkty vyrobené priamo v našich dielňach. Taktiež čoraz viac ľudí podporuje slow-fashion a prestáva si kupovať „umeliny“ z veľkých módnych reťazcov.

Na teplákových súpravách je najlepšie to, že sú ľahko kombinovateľné a existuje veľké množstvo rôznych strihov a prevedení. Ak vás omrzí teplákový komplet, môžete si obliecť zvlášť mikinu a zvlášť tepláky. Mikina môže byť z kapucňou, bez nej, na zips, „crop“ alebo naopak, „oversize.“ Na zimu dokonca vymysleli variant zateplených súprav, takže sa nemusíte báť, že by vám „len v teplákoch“ omŕzali nohy.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:42