Foto: Ilustračnépixabay.com/pexels.com
StoryEditor

Bez žehličky na vlasy a v širokých gatiach. Predstavujeme letné must have trendy

Dominika Pacigová06.06.2021., 19:00h
Ak hľadáš odpoveď na otázku, čo je v lete „in“, si na správnom mieste.
Lajkuj Brainee.sk na

Romantická prechádzka večerným mestom, príjemná spoločnosť, chutná večera či drink. Bez toho si azda nikto nevie predstaviť ideálny letný večer. Každá žena sa chce cítiť výnimočne, no výber oblečenia či voľba vhodnej kombinácie farieb nám neraz dajú zabrať. Aké módne trendy budú prevládať v lete 2021? Ktorými farbami a vzormi nič nepokazíš? Čomu by si sa mala vyhnúť pri úprave vlasov? Na tieto i ďalšie otázky odpovedali stylistka Alexandra Vrábelová a kaderníčka Soňa Mihaličková.

Mysli na farbu aj strih

Na hodiny strávené pred šatníkom môžeš zabudnúť. Výber módnych kúskov ti toto leto zaberie len niekoľko sekúnd. „Medzi letné trendy sa zaradia bralety a topy na zaväzovanie. Nosiť sa budú aj maxišaty a široké nohavice. Zaujímavým trendom je aj oblečenie, ktoré má otvory na atypických miestach – napríklad šaty s výrezmi na bokoch. ‚In‘ budú aj odevy zo sieťkových materiálov,“ prezradila pre portál Brainee stylistka Alexandra Vrábelová. 

Foto Foto pixabay.com

Foto Foto pixabay.com

​Upozorňuje však, že pri posudzovaní trendov by si mala myslieť aj na to, akej sú farby a strihu. „Pri braletoch je dôležité zvážiť, či si môžeme dovoliť odhaliť bruško. Ak má žena široké ramená, mala by sa vyhnúť napríklad off-shoulder výstrihu s odhalenými ramenami. Pre dámy so silnejšími nohami nie sú najideálnejšou voľbou šortky alebo minisukňa, naopak, pre postavu typu hruška nie sú najvhodnejšie široké nohavice,“ dodala.

Z doplnkov by si mala určite siahnuť po takzvaných pillow bags, teda kabelkách, ktoré sú buď prešívané, alebo nariasené. Nič nepokazíš ani hodvábnou šatkou, ktorá sa viaže okolo hlavy.

Foto Foto pixabay.com

Výber vzoru na základe postavy

Farby by si mala taktiež vyberať na základe farebnej typológie. Blondínkam totiž pasujú predovšetkým svetlé a pastelové farby, tmavovláskam zas výraznejšie. Stylistka odporúča zvoliť si jednu farbu a doplniť ju neutrálnymi farbami, prípadne ďalšou na malej ploche vo forme kabelky alebo náušníc. V prípade, že máš okolo dvadsať rokov a obľubuješ výrazné líčenie, pokojne môžeš zvoliť aj bláznivejšie kombinácie.

Zo vzorov sa stále teší popularite károvaný a šachovnicový vzor. Aj ten by si však mala vyberať na základe postavy. Drobné ženy by sa mali vyhnúť veľkým vzorom, pričom dôležitý je aj ich kontrast. „Čiernobiele kombinácie unesú skôr výraznejšie typy žien, blondínky by si mali vybrať jemnejšie kontrasty,“ objasnila Vrábelová.

Bez žehličky na vlasy

Pri módnych trendoch by si nemala zabúdať ani na vlasy, ktoré sú korunou ženskej krásy. „Som zástancom toho, že jednofarebné vlasy sú najkrajšie. V lete sa budeme častejšie stretávať s presvetlením, no určite nebudú ‚in‘ výrazné rozdiely, napríklad prechod z tmavohnedej na blond,“ uviedla celebritná kaderníčka Soňa Mihaličková.

Aj napriek tomu, že každej žene sa hodí niečo iné, z praktického hľadiska sú podľa nej vhodnejšie dlhšie vlasy. Odvážnejšie farby, ako napríklad ružová či fialová, už nie sú šik.  

Starostlivosť o vlasy je taktiež dôležitá. Kaderníčka odporúča používať kvalitnejšie oleje na vlasy, ktoré ich nezaťažia. Po umytí by si nemala zabúdať na jednoduché pravidlo. „Ak máte dlhé vlasy, nechajte ich samovoľne vyschnúť alebo ich vyfúkajte. Maximálne odporúčam obmedziť žehličky, ktoré dokážu viac poškodiť ako pomôcť,“ vysvetlila Mihaličková.

Inšpiratívne oblečené celebrity

Určite sa aj ty neraz prichytíš pri tom, že sleduješ, čo nosia svetovo známe osobnosti. Ktoré z celebrít sa podľa stylistky obliekajú dlhodobo inšpiratívne? „V každom štýle sa dá nájsť módna ikona. Napríklad v lady štýle by som zvolila Kate Middleton, v klasickom štýle Melanie Trump, v casual štýle Jennifer Aniston, v glamorous štýle Jennifer Lopez, v etno štýle zas Vanessu Hudgens,“ doplnila Vrábelová.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 20:36