Legendárne Doge meme vydražili na viac ako štyri milióny dolárovfacebook.com
StoryEditor

Doge meme vydražili za rekordnú cenu, pokorilo dokonca aj Nyan Cat

Radka Rosenbergová14.06.2021., 12:41h
Majiteľka a autorka fotografie na predaji originálu fotky svojho psa zarobila približne 3,3 milióna eur.
Lajkuj Brainee.sk na

Piatkový predaj NFT so psom Šiba inu pozdvihol rekordnú cenu na viac ako štyri milióny dolárov (približne 3,3 milióna eur) za predaj meme. Okrem toho ide o rekordnú ponuku, ktorú kedy ponúkli v aukcii za predaj jediného NFT, čo je niečo ako zberateľský kúsok, ktorý väčšinou pozostáva z nejakého umeleckého diela v digitálnej forme. Pokoril dokonca aj Nyan Cat, ktorú predali za 600-tisíc dolárov.

„Sme neskutočne radi, že môžeme byť súčasťou tohto míľnika v histórii internetu. Ak sa má akékoľvek meme stať držiteľom rekordu za cenu NFT, je to jednoznačne Doge,” povedal Don Caldwell, šéfredaktor databázy Know Your Meme, ktorý dal pri predaji NFT pozor na to, aby sa peniaze dostali do rúk skutočnému tvorcovi. Podľa neho je tento pes jedným z najikonickejších mémov v histórii internetu. 

Majiteľkou psa a zároveň autorkou meme je japonka Atsuko Sato, ktorá túto zábavnú fotku napokon predala používateľovi @pleasrdao. Fenka na fotke sa volá Kabosu. Bohužiaľ, zomrela v apríli roku 2017. Doge meme v decembri 2019 získalo aj ocenenie Meme desaťročia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/memecka, menuAlias = memecka, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 14:03