Instagram.com/charlidamelio
StoryEditor

Prvý milión pred osemnástkou, aj keď sa vykašľali na školu. Toto sú tie najvplyvnejšie mená TikToku

šev26.01.2022., 17:00h
Sociálna sieť TikTok dostala na vrchol mladých začínajúcich zabávačov. Vďaka svojej popularite sa im podarilo zarobiť svoje prvé milióny ešte pred dosiahnutím plnoletosti.
Lajkuj Brainee.sk na

Internet vytvoril priestor na úplne nový druh zárobkov. Tvorenie obsahu sa zmenilo na plnohodnotnú prácu a vzniklo povolanie influencer. Pomocou spoluprác s rôznymi značkami si vedia tieto internetové hviezdy navýšiť svoje konto o nemalé peniaze. Natáčanie krátkych videí im zarobilo milióny. Podľa portálu GO Banking Rates sú toto tie najvplyvnejšie mená TikToku. 

Riyaz Aly: 2 milióny dolárov

@riyaz.14 ?❤️ #duetwithriyaz #riyaz ♬ Hulara-Ishara Akh Da - J Star

Tento 18-ročný indický módny blogger a influencer má podľa Economic Times viac ako 44 miliónov dolárov. Jeden jeho príspevok mu zarobí okolo 35-tisíc.

Josh Richards: 2,2 milióna dolárov

@joshrichards

Fit check

♬ Oui - God is good

Sila TikToku pomohla 19-ročnému Joshovi získať spoluprácu so značkou Reebok, či nahrávaciu zmlúvu s Warner Records. Podľa Forbes mu tieto príjmy spoločne so zárobkom z reklamy na YouTube zarobili približne 1,5 milióna dolárov. Avšak tento aktívny tínedžer neostal iba pri videách na TikToku. Je spoluzakladateľom spoločnosti TalentX, ktorá sa venuje manažmentu talentov aj firmy Ani Energy. Okrem sa podieľa aj na riadení aplikácie Triller, čo je menší konkurent TikToku.

Zach King: 3 milióny dolárov

@zachking Just another night at the #museum ♬ original sound - Zach King

Zach začal svoju kariéru zverejňovaním videí na YouTube v roku 2008. V 2013 získal poluparitu na aplikácií Vine. Okrem toho vyhral súťaže Hewlett.Packard a Youtube NextUp Creators. Súťažil aj v skow The Amazing Race (Amazing Race: O milión okolo sveta) a režíroval niekoľko krátkych filmov. Podľa Celebrity Net Worth má majetok tohto 31-ročného influencera hodnotu tri milióny dolárov.

Brent Rivera: 4 milióny dolárov

@brentrivera There’s always that ONE girl?? @lexibrookerivera @themermaidscale ♬ original sound - Brent Rivera

Patrí medzi najbohatších influencerov na TikTiku, no svoju kariéru začal budovať na YouTube a Vine. Zahral si aj v americkom seriály Light as a Feather (Ľahký ako pierko), ktorý mal premieru na Hulu v roku 2018. Na svojom účte má viac než 42 miliónov sledovateľov, a preto nie je žiadným prekvapením majetok v hodnote 4 miliónov dolárov.

Loren Gray: 5 miliónov dolárov

@lorengray

this is why u shouldn’t put a 13 year old on a red carpet

♬ original sound - ?

V roku 2020 bola na krátku dobu najsledovanejším influencerom na TikToku. Aj keď túto 19-ročnú speváčku predbehli sestry D'Amelio, stále patrí medzi najväčšie z hviezd platformy. Vďaka spoluprácam so značkami ako Burger King a Revlon zarobila až 2,6 milióna dolárov. Okrem toho spolupracuje aj s Virgin Records.

Baby Ariel: 6 miliónov dolárov

@babyariel

it’s my birthday

♬ For some reason ppl are using my sound - Idek

Ariel Martin, známa pod menom Baby Ariel, je 20- ročná influencerka a speváčka. Svoju kariéru začala na aplikácii Musical.ly, ktorá bola predchodcom TikToku. Má viac ako 35 miliónov odberateľov a podľa magazínu Time je jednou z najvplyvnejších ľudí na internete. Forbes ju zaradil na zoznam najlepšie ovplyvňujúcich ľudí v oblasti zábavy. Okrem tvorby hudby spustila v roku 2015 kampaň proti šikane #ArielMovement. Moderuje Disney Fam Jam a bola nominovaná na množstvo ocenení, vrátane People's Choice a iHeartRadio Music Awards.

Dixie D'Amelio: 6 miliónov dolárov

@dixiedamelio living in my cute custom red tracksuit and sipping my favorite red velvet latte from @originaldonutshop❤️ #DSHPPartner ♬ Christmas City 30 - Auracle

Staršia sestra Charlie D'Amelio nezaostáva v úspechu na TikToku. Jej profil sleduje viac ako 56 miliónov užívateľov. Spoločne so svojou sestrou spolupracuje so značkami Hollister a Morphe. Dixie pracuje na svojej hudobnej kariére a vydala už aj svoj prvý singel Be Happy. Ten v deň vydania predbehol aj Kanyeho Westa. Okrem toho spoločne so sestrou účinkuje v The D’Amelio Show, a preto je hodnota jej majetku 6 miliónov dolárov.

Charli D'Amelio: 8 miliónov dolárov

@charlidamelio dc @brett.sewell ♬ Freakumdresschallenge - b.beyonce

Mladšia sestra Dixie Charlie sa objavila prvýkrat na TikToku v roku 2019. Súťažná tanečnica si vďaka svojim virálnym videám mohla zatancovať so speváčkou Bebe Rexha. Okrem predaja svojho merču vydala svoju prvú knihu Essentially Charli: The Ultimate Guide to Keeping It Real. Všetky tieto aktivity aj s účinkovaním vo vlastnej reality šou jej zarobili 8 miliónov dolárov.

Addison Rae: 8 miliónov dolárov

@addisonre @Alani Nutrition ♬ original sound - suada

Má viac ako 86 miliónov sledovateľov na TikToku. Aby sa mohla venovať naplno svojej kariére, tak opustila vysokú školu. Addison je globálnou hovorkyňou odevnej spoločnosti American Eagle. So svojou mamou Sheri Nicole vydáva týždenný podcast Mama Knows Best (Mama vie najlepšie). Objavila sa aj vo filme She's All That (Také normálne dievča).

Burak Ozdemir: 11 miliónov dolárov

@cznburak Czn farkıyla Diet Kokteyl sever misiniz?❤️? #cznburak #tiktok ♬ Habibi (Albanian Remix) - Ricky Rich & Dardan

Burak Ozdemir nie je tradičným influencerom na TikToku. Turecký šéfkuchár získal popularitu vďaka videám s jeho kulinárskymi výtvormi. Takto preslávil aj svoje reštaurácie, ktoré sa stali obľúbenými podnikmi celebrít, športovcov či blízkej rodiny tureckého prezidenta Erdogana. Môže sa pochváliť viac než 55 miliónmi sledovateľov a je najbohatším influencerom na TikToku. Jeho majetok sa odhaduje na 11 miliónov dolárov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 13:11