NASA
StoryEditor

Podarilo sa nemožné. Influenceri budú môcť čoskoro streamovať z vesmíru

šev26.01.2022., 12:00h
Jedinečné videá z tisícok metrov nad atmosférou. Spoločnosť Space Entertainment Enterprise (SEE) plánuje postaviť filmové štúdio, ktoré umožní influencerom tvoriť obsah z vesmíru.
Lajkuj Brainee.sk na

Prvé vesmírne filmové štúdio by malo byť spustené na konci roka 2024. Britská spoločnosť SEE vysvetľuje, že modul SEE-1 bude pripojený k Medzinárodnej vesmírnej stanici (ISS). Stane sa tak súčasťou nového komerčného ramena Axiom Station.

Štúdio bude slúžiť nie len pre influencerov, ale aj na výrobu filmov, televíznych relácií a športových podujatí. „SEE-1 je skvelou príležitosťou pre ľudstvo, aby sa presunulo do inej sféry a začalo novú vzrušujúcu kapitolu vo vesmíre,“ povedali pre Daily Star zakladatelia SEE Dmitrij a Elena Lesnevskí.

Axiom Space modul Axiom Space

​Má poskytnúť jedinečné podmienky na tvorbu a započať nový svet kreativity. Axiom Space, ktorá sa podieľa na stavbe tohto netradičného projektu, rozširuje svoju víziu o expanzívnej a prosperujúcej ekonomike na nízkej obežnej dráhe Zeme. Ako uvádzajú na svojej oficiálnej stránke, tak pridanie špecializovaného zábavného priestoru do komerčnej stanice Axiom zvýši množstvo príležitosti, ktoré ponúka nová vesmírna ekonomika.

​Spoločnosť Axiom Space sa podieľa aj na produkcii nového filmu Toma Cruisa. Ten by mal byť natáčaný vo vesmíre. Hollywoodsky herec plánuje zamieriť na ISS ešte tento rok. Mal sa tak stať prvým hercom, ktorý natočil film vo vesmíre. Predbehol ho však tím Rusov, ktorí natočili film o chirurgovi operujúcom kozmonauta.

Prevádzkový riaditeľ SEE Richard Johnston povedal: „Od Julesa Verna po Star Trek, sci-fi zábava inšpirovala milióny ľudí na celom svete, aby snívali o tom, čo by mohla budúcnosť priniesť.“ Vytvorenie vesmírneho filmového štúdia mení tieto sny na skutočnosť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 10:21