Instagram/edhq
StoryEditor

Ed Sheeran a Elton John majú vianočný hit. Pesnička ťa donúti zdobiť stromček a piecť medovníky

ČTK04.12.2021., 12:10h
Britskí speváci Ed Sheeran a Elton John spoločne naspievali vianočný singel s názvom Merry Christmas. Podľa stávkových kancelárií je jedným z favoritov na hudobný hit tohtoročných Vianoc.
Lajkuj Brainee.sk na

Hudobníci, ktorých delí viac ako 40 rokov, majú v klipe červeno-zelené oblečenie, spievajú pri červenom klavíri vo vianočne vyzdobenej obývacej izbe alebo sa prechádzajú po snehu na saniach. Melódiu spoločne napísali John a Sheeran, podľa časopisu Rolling Stone pre tohtoročné Vianoce vytvorili celkom tri piesne.

Zverejneniu klipu predchádzalo niekoľko upútaviek, v ktorých odkazovali na staršie vianočné hity alebo scénu z filmu Láska nebeská. Výťažok z predaja singlu počas sviatočného obdobia si rovným dielom rozdelí charitatívna organizácia oboch hudobníkov.

Sheeranova Suffolk Music Foundation finančne podporuje mladých hudobníkov do 18 rokov, napríklad príspevkom na nákup hudobných nástrojov. The Elton John AIDS Foundation organizuje vzdelávacie programy, snaží sa o prevenciu choroby AIDS a podporuje ľudí nakazených vírusom HIV.

Singel Merry Christmas sa bude uchádzať o pozíciu najobľúbenejšej piesne tohtoročných Vianoc. Konkurujú mu ale aj nové piesne od Adele, skupiny ABBA alebo LadBabyho.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 21:51