Osobnosťou roka sa stala Billie Eilish. Všetkých vyzýva, aby nejedli mäsoinstagram.com/billieeilish
StoryEditor

Ochrancovia zvierat velebia Billie Eilish. Speváčka vyzýva ľudí na vegetariánstvo, PETA ju ocenila

ros02.12.2021., 12:20h
Billie Eilish vyhlásila organizáciu PETA za „osobnosť roka“ 2021. Speváčka a obhajkyňa práv zvierat je najmladšou víťazkou v histórii.
Lajkuj Brainee.sk na

Hviezda ide v stopách predchádzajúcich víťazov, akými sú Brian May, Morrissey a Joaquin Phoenix, uvádza portál NME. Devätnásť ročná speváčka napríklad presvedčila návrhára Oscara de la Rentu, aby prestal používať kožušiny po tom, čo jej vyrobil šaty na Meta Gala 2021. Následne tento úspech zaradila medzi vrcholy svojej kariéry a povedala: „To bola naozaj veľká vec a ja dúfam, že ju budú nasledovať aj ďalšie značky.“

Podľa oficiálneho vyjadrenia zakladateľky organizácie PETA, Ingrid Newkirk, sa celebrita snaží dosiahnuť, aby jedného dňa prestali predávať kožušinové odevy či výrobky z pravej kože. Tohtoročné Met Gala tiež po prvýkrát ponúkalo výlučne vegánske jedlá.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa BILLIE EILISH (@billieeilish)

V minulosti vyjadrila Billie Eilish svoje znechutenie nad ľuďmi, ktorí nosia norkovú kožušinu, a zároveň kritizovala mäsový a mliečny priemysel za „týranie zvierat“. Okrem toho uviedla na trh svoje vlastné, sto percente vegánske tenisky značky Nike či nový parfum „Eilish“, ktorý neobsahuje žiadne zložky živočíšneho pôvodu a nie je testovaný na zvieratách.

V súvislosti s Dňom vďakyvzdania, ktorý sa v Amerike oslavuje koncom novembra, vyzvala svojich fanúšikov, aby počas sviatku nejedli moriaka. „Moriaky sú jedny z najjemnejších stvorení na svete,“ povedala v rozhovore pre britský Vogue. Ďalšou novinkou je, že Billie Eilish získala rôzne ocenenia na Grammy 2022, vrátane Album Of The Year („Happier Than Ever“) a Song Of The Year („Happier Than Ever“). Budúcoročný ceremoniál sa uskutoční v LA 31. januára.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:33