TASR/Jordan Strauss/Invision/AP, Instagram/lilnasx
StoryEditor

Lil Nas X sa chce naklonovať a milovať sa so svojím sexi telom. Bolo by to však vedecky možné?

kam15.10.2021., 14:00h
Klonovanie je v mnohých krajinách tabu. Lil Nas X v tom však očividne nevidí žiadny problém.
Lajkuj Brainee.sk na

Len málokto z hudobnej branže dokáže v posledných mesiacoch spôsobiť taký rozruch, ako práve Montero Lamar Hill, známy pod umeleckým menom Lil Nas X. Ten si naposledy zvolil originálne oznámenie vydania svojho debutu, keď niekoľko dní chodil s tehotenským bruškom. Následne na to „porodil” vinylovú verziu albumu Montero.

V júni 2019 verejne oznámil, že je homosexuál. So svojou sexualitou dlhé roky bojoval a prijal ju, až keď mal šestnásť rokov. Kto tohto umelca sleduje na sociálnych sieťach vie, že okrem nazerania do jeho súkromia dostane aj podivnú zmes sarkastického humoru a niekedy až zvrátených myšlienok.

Jednou z nich bola napríklad aj táto: „Je mi z toho tak zle,” napísal Lil Nas X na Twitter. „Je mi zle z toho, že predstieram, že sa nechcem naklonovať a potom sa milovať so svojim sexy telom.” Táto myšlienka, ktorá sa do dnešného dňa páčila takmer 140-tisícom fanúšikov, opäť otvorila známu otázku - bude to niekedy reálne možné?

Klonovanie ľudí je veľmi kontroverzným študijným odborom. Prenos embryonálnych kmeňových buniek za určitý bod zrelosti je nielen tabu, ale v mnohých častiach sveta zostáva nezákonný, píše web Futurism. Najznámejším prípadom klonovania je ovečka Dolly, ktorá bola prvým cicavcom vyklonovaným z dospelých telových buniek.

​Z toho, čo je známe, nebol nikdy nikto naklonovaný. Vedci sa však pravdepodobne blížia k tomu, že pokiaľ by chceli, bolo by to možné. V januári 2018 sa vedcom z Neurovedného ústavu Čínskej akadémie vied v Šanghaji podarilo ako prvým naklonovať makaky.

„Mohol by to byť krok ku klonovaniu ľudí, ale prečo by ste to robili?” povedal pre New Scientist Peter Andrews, profesor odboru biomedicínskej vedy na univerzite v Sheffielde. „Pokiaľ ide o biológiu človeka, je klonovanie v Británii a mnohých ďalších krajinách nezákonné a nemyslím si, že by to niekto racionálne chcel robiť,” dodal na záver.

Montero Lamar Hill si získal celosvetovú popularitu v roku 2019. Jeho skladba Old Town Road sa vyšplhala na medzinárodne hudobné rebríčky, získal diamantové ocenenie a dosiahol virálnu popularitu na sociálnej sieti TikTok. Singel strávil devätnásť týždňov na vrchole rebríčka Billboard Hot 100 v Spojených štátoch, čo sa stalo po prvýkrát od roku 1958.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:33