Pixabay (Ilustračná snímka)
StoryEditor

Zasýtia a môžeš ich jesť takmer bez obmedzení: Tieto potraviny majú minimálnu energetickú hodnotu

HNstyleip23.08.2021., 08:00h
Pýšia sa benefitmi v podobe minerálov, vitamínov či vlákniny, zasýtia, ale nijako neohrozia tvoje chudnutie.
Lajkuj Brainee.sk na

Cvičíš, zdravo sa stravuješ, obmedzuješ sa v množstve porcií, napriek tomu prídu chvíle, keď pri televízii, dobrej knihe alebo v spoločnosti ťa posadne túžba na maškrtenie. Áno, pri snahe o zníženie telesnej váhy sa mnohým stáva, že zvyky, ktoré im pár takých neželaných kíl pridali, nám začnú chýbať.

V tomto prípade však ide skôr o zlozvyk alebo rituál. Alebo skôr o akési "pojedanie". Nie vždy si však na to vyberáme tie ideálne potraviny. Čo keby však boli s minimálnou energetickou hodnotou a ešte by ťa aj zasýtili?

Na tieto atribúty sme sa zamerali, keď sme oslovili Moniku Tělupilovú, odborníčku na stravovanie a zdravú výživu a nutričnú terapeutku, ktorá nám poskytla potrebné informácie.

Potraviny, o ktorých hovoríme sa pýšia benefitmi v podobe minerálov, vitamínov či vlákniny, zasýtia, ale nijako neohrozia vaše chudnutie. O ktoré ide a čo nám okrem minimálnej kalorickej hodnoty prinášajú, si pozri v galérii:

​*Článok bol pripravený v spolupráci s odborníčkou na zdravé stravovanie s Monikou Tělupilovou, DiS, nutričný garant projektu CEFF (Certified E-Friendly Food, Potraviny a doplňky stravy bez zbytečné chemie) Česká republika.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/gastro/nove-trendy, menuAlias = nove-trendy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 00:23