Bistro.sk
StoryEditor

Obľúbené Bistro.sk mení majiteľa, Slováci ho predali za desiatky miliónov

Miroslav Kamody16.07.2021., 09:23h
Obľúbená donášková služba mení majiteľa. Bistro.sk je za 50 miliónov v rukách anglicko-holandskej spoločnosti Just Eat Takeaway.
Lajkuj Brainee.sk na

Bistro.sk patrí k najpopulárnejším donáškovým službám na Slovensku. Vďačí za to hlavne tomu, že na rozdiel od konkurencie funguje v najväčšom počte miest na Slovensku. Podľa informácií webového portálu Market Watch však už čoskoro nebude súčasťou spoločnosti Ringier Axel Springer Media AG.​

Za 50 miliónov eur ju totiž kúpila Just Eat Takeaway NV, ktorá sa špecializuje na rovnaký segment donášok jedla. Spoločnosť tvrdí, že celý obchod by sa mal uzavrieť ešte v priebehu tohto roka. 

„Tento podnik má silné základy, na ktorých môžeme stavať: pozícia číslo jeden v dodávaní potravín online, špičkové povedomie o značke na trhu a atraktívne skupiny spotrebiteľov,“ uviedol prevádzkový riaditeľ spoločnosti Just Eat Joerg Gerbig.

View this post on Instagram

A post shared by Bistro.sk (@bistro_sk)

„Transakcia umožní spoločnosti Ringier Axel Springer ešte viac sa zamerať na rast a investičnú stratégiu v segmente online médií, classifieds a komunitného biznisu,“ uviedol Porubský.

Just Eat Takeaway.com patrí medzi globálnych lídrov v online donáške jedla a je jednotkou na viacerých trhoch v Európe, čo podľa neho pomôže Bistro.sk posunúť sa do ďalšej fázy vývoja a rastu.Bistro.sk so svojimi partnermi na Slovensku ponúka necelých 2-tisíc reštaurácií, vďaka ktorým doručuje jedlo pre 400-tisíc aktívnych zákazníkov. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/gastro/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 06:21