vodaFacebook/AFP News Agency, Lilian Suwanrumpha
StoryEditor

VIDEO Reštauráciu paradoxne zachránili záplavy. Obsluha je v gumákoch, hostia vlny milujú

idnes. cz12.10.2021., 10:00h
Jednu z thajských reštaurácií ležiacu neďaleko Bangkoku zasiahli záplavy, jej majiteľ ju však nezavrel. Naopak, naďalej tu víta hostí a z pol metra vody v priestoroch svoje prevádzky urobil zaujímavosť, ktorá láka stravníkov zo širokého okolia.
Lajkuj Brainee.sk na

Potom, čo musel pred časom svoj podnik uzavrieť kvôli koronavírusu, myslel, že záplavy budú bodkou za jeho podnikaním. Teraz vďaka svojmu nápadu prosperuje.

Zákazníci, ktorí do jeho podniku v Nonthaburi neďaleko Bangkoku teraz jazdia na lodiach, si počas večere iba musia dávať pozor, aby im vlny rozvodnenej rieky Čao Pchraja neprevrhli taniere.

„Zákazníci vlny milujú," raduje sa majiteľ podniku Titiporn Jutimanon. „Myslel som si, že nás postihla katastrofa, ale nakoniec je z toho podnikateľská príležitosť. Páči sa im atmosféra, záplavy z našej reštaurácie urobili jedinečný podnik. Máme také šťastie, že sa im to páči a ani povodne ľuďom nezabránili, aby k nám dorazili, " dodáva.

Videá zo zaplavenej reštaurácie, kde obsluha chodí v gumákoch a zákazníci sedia na premočenom nábytku, zaplavili sociálne siete. Pred povodňami bol podnik niekoľko mesiacov uzatvorený kvôli pandémii covidu a hrozilo mu, že bude musieť zatvoriť definitívne. Teraz sem chodia každý večer dve vlny zákazníkov. „Večery sú najobľúbenejšie, pretože vtedy je hladina rieky najvyššia a zážitok najintenzívnejší," hovorí majiteľ.

244855893_4525627924141842_712850395804641435_n voda Facebook/AFP News Agency, Lilian Suwanrumpha

​„Je to super výzva, keď počas jedla neviete, či vás vlna neunesie niekam preč," hovorí Jetdanai Boonrod, jeden z nadšených návštevníkov podniku.

Záplavy

Thajsko v posledných dvoch týždňoch zasiahli silné monzúnové dažde, ktoré spôsobili záplavy v 32 zo 76 provincií. Šestnásť z nich je stále zatopených, postihnutých je 300 000 domácností. Povodne si vyžiadali životy deviatich ľudí.

V historickom meste Ajuttchaja voda zaplavila niekoľko chrámov a prenikla aj do desiatok historických stavieb.

Najhoršie záplavy Thajsko zažilo pred desiatimi rokmi, keď bolo postihnutých 65 provincií a zomrelo až 900 ľudí. Obdobie dažďov tam trvá od júna do októbra a často pri ňom vznikajú povodne.

Brainee patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj iDnes.cz.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/gastro/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:51