StoryEditor

Videohry, ktoré očarili svet. Toto je desať najúspešnejších

10.10.2014, 00:32
Herný priemysel je mimoriadne atraktívny pre vývojárov aj spotrebiteľov. Tieto hry sa stali zatiaľ najúspešnejšími.

Nájsť niekoho, kto nemá rád videohry by bola zrejme nadľudská úloha. Hry na počítač, či rôzne herné konzoly sa na trhu nachádzajú už desiatky rokov. Aj keď je to relatívne krátky čas, zopár spoločností dokázalo na svojich výtvoroch a ich franšízoch zarobiť milióny a po korporátnej stránke neustále rásť. Ak si vezmete, že videohra priemerne stojí 50 eur, pre hráčov je dôležité aby cítili, že svoje peniaze investovali do niečoho, čo sa naozaj oplatí vlastniť, pretože na istý čas sú obmedzení pri nákupe nových hier.

To je dôvod, pre ktorý je pre spoločnosti zaoberajúce sa vývojom hier dôležité vybudovanie si dobrého mena. Stáva sa totiž indikátorom kvality a je taktiež dôvodom, pre ktorý niektoré herné série spôsobujú permanentné vzrušenie už len tým, že sa na trhu objaví nejaké nové rozšírenie. To sú franšízy, ktoré dokážu predať milióny kópií za niekoľko dní a privádzajú ostatných herných vývojárov do šialenstva.

Nečakajte, že v tomto rebríčku nájdete hry na mobil, pretože je to celkom odlišná kategória hier. Ak by sme sa odvážili vstúpiť do týchto lacných a dostupných herných vôd, veľmi rýchlo by sme narazili na problém. Angry Birds si totiž stiahli už viac ako dve miliardy užívateľov. Z tých tradičnejších, je nasledujúcich desať najpredávanejších videoherných franšízov všetkých čias podľa počtu predaných kópií.

01 - Modified: 2006-11-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Obchodovanie s emisiami po novom
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/rebricky, menuAlias = rebricky, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 11:50