StoryEditor

18. Leto s...

15.08.2007, 00:00

...Ivanom Bošelom, prezidentom Slovenskej komory audítorov

Aká je pre vás predstava ideálnej dovolenky?
-- Dovolenka spojená s pohodou niekde na pláži a brehu mora, v kruhu rodiny a priateľov, ďaleko od výdobytkov civilizácie, mobilných telefónov a počítačov.

Ktoré miesto na dovolenku vás láka najviac, kam by ste sa v budúcnosti chceli pozrieť?
-- Nesmierne ma láka putovanie po nórskom pobreží, plnom prekrásnych fjordov, zálivov a strmých brál, ktoré sa prudko zvažujú do mora. Rozprával mi veľa o nich môj syn, ktorý tam strávil jeden rok a odvtedy ma stále priťahuje myšlienka navštíviť túto nádhernú krajinu.

Viete na dovolenke úplne vypnúť, nevyrušujú vás na nej myšlienky pracovných povinnosti?
-- Mojím ideálom je trojtýždňová dovolenka. Prvý týždeň ešte doznievajú myšlienky na nedokončené úlohy v práci a až ďalší týždeň úplne vypnem a plne sa oddávam oddychu. Možno by som ešte pridal aj štvrtý týždeň na naštartovanie v práci po návrate z dovolenky.

Plánujete dovolenku alebo si vyberáte miesto oddychu podľa nálady a nápadu?
-- Do vzdialenej krajiny s komplikovanou dopravou som si ju párkrát dopredu dôkladne naplánoval. Zväčša sa vo vhodnej chvíli rýchlo a spontánne rozhodneme, keďže naša rodina miluje pobrežia chorvátskych ostrovov. Až priamo na mieste si vyberieme privátne ubytovanie situované na pobreží, s terasou a neodmysliteľným výhľadom na šíre more.

Na dovolenke dávate prednosť poznávaniu krajiny alebo relaxu pri atrakciách a na plážach?
-- Aj keď si pred odchodom myslím, že sa po celý čas nepohnem z pláže, už po týždni vyrážame autom alebo výletnou loďou do okolia spoznať zaujímavé miesta, miestne atrakcie, vzdialené pláže a zapadnuté kaviarničky, v ktorých nikdy neodoláme miestnym rybacím špecialitám s pohárom domáceho vínka. Každý deň však začíname aj končíme plávaním v mori, hoci zrána ešte trochu studenom. Večer je však príjemne teplé s pokojnou trblietajúcou sa hladinou a teplými vyhriatymi skalami, na ktorých sa tak nádherne pozoruje slnko pomaly zapadajúce do mora.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 21:00