StoryEditor

Povodne odsunuli daňovú reformu

21.08.2002, 00:00
Autor:
TASRTASR

Nemecká vláda sa včera na mimoriadnom zasadnutí rozhodla odložiť o rok prijatie ďalšej časti daňovej reformy v súvislosti so situáciou po katastrofálnych povodniach, ktoré v uplynulých dňoch postihli Nemecko.
Podľa nemeckého spolkového kancelára Gerharda Schrödera bude tento odklad znamenať ušetrenie 6,9 miliardy mariek. Tieto financie pôjdu do mimoriadneho fondu pre priame platby postihnutým. Kabinet sa vyslovil proti zvyšovaniu nového zadlženia alebo zvyšovaniu daní. Schröder považuje toto rozhodnutie za správne vzhľadom na situáciu a primerané myšlienke solidarity národa. Konečné slovo však bude mať parlament, ktorý sa bude situáciou a odkladom daňovej reformy zaoberať vo štvrtok na budúci týždeň.
Vláda doteraz súhlasila s vyčlenením finančnej pomoci vo výške takmer 400 miliónov eur. Zo 100-miliónovej okamžitej pomoci sa už previedla na účty jednotlivých komún asi polovica. Sumu označil Schröder len za začiatok, pretože sú potrebné miliardy. Kancelár pritom vyjadril presvedčenie, že na pomoci sa budú podieľať aj spolkové krajiny, ktoré povodne nezasiahli.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 16:43