StoryEditor

CITROËN Xsara v seriáli Majstrovstiev SR PAV

02.06.2003, 00:00

Cez víkend 24. -- 25. mája sa na Šturci v Harmanci uskutočnili prvé a druhé preteky seriálu Majstrovstiev Slovenskej republiky v pretekoch automobilov do vrchu. Značku CITROËN reprezentoval Team CITROËN Slovakia s pilotom Jarom Homolom na vozidle CITROËN Xsara.
Na štart sa prihlásilo 59 pretekárov z celého Slovenska. Prvé preteky v sobotu sa začali dopoludňajšími tréningovými jazdami. Tretie miesto v absolútnom poradí naznačilo kvalitu Teamu CITROËN Slovakia, ktorý v popoludňajších ostrých pretekoch skončil v triede A do 2000 cm3 na 1. mieste. Víťazstvo obhájil aj v skupine A bez rozdielu objemu motora. V súboji so silnejšími vozidlami (Ford Escort Cosworth) prišiel v kategórii I. o prvú pozíciu so stratou 0,07 sekundy. V absolútnom poradí všetkých vozidiel (aj formulových) Team CITROËN Slovakia skončil na skvelom 5. mieste. V nedeľňajších pretekoch Team CITROËN Slovakia pokračoval na Šturci vo víťaznom ťažení 1. miestom v triede A do 2000 cm3 a aj v skupine A. V kategórii I. sa Team umiestnil na 3. mieste (za BMW M3 Sport Evo) a v absolútnom poradí skončil na 7. mieste.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 14:47