StoryEditor

Slovanet s dynamikou

20.12.2001, 23:00

Spoločnosť Slovanet spoločne so svojou sesterskou spoločnosťou SkyNet zaujali šestnáste miesto v rebríčku päťdesiatich najúspešnejších stredoeurópskych spoločností z oblasti technológií Fast 50. Vyplýva to z druhého ročníka prieskumu realizovaného spoločnosťou Deloitte & Touche, ktorý sa zameriava na technologický priemysel. Základným hodnotiacim kritériom je priemerný rast tržieb za posledné tri roky, t. j. za obdobie rokov 1998 -- 2000. Spoločnosti združené v skupine Slovanet zaznamenali nárast o 400 %, čím na Slovensku obsadili prvé a v Českej republike siedme miesto.
Prehľad päťdesiatky spoločností Fast 50 zo strednej Európy spoločnosť Deloitte & Touche zostavuje na základe podrobného prieskumu, do ktorého bolo zaradených viac ako 200 spoločností z pôvodne viac ako 10 000 poľských, maďarských, českých, slovenských, lotyšských, litovských a estónskych firiem, prihlásených do širšieho výberu. Technologické spoločnosti z rebríčka Fast 50 predstavujú stredoeurópsku špičku v oblasti inovácií a rozvoja.
"Na výbornom výsledku holdingu Slovanet, pôsobiaceho v Českej a Slovenskej republike, sa významnou mierou podieľali slovenské firmy Slovanet a ViaPVT a naše minuloročné akvizície firiem Netax a internetových divízií firiem Gratex, Computel a PC Business", komentoval úspech Slovanetu jeho generálny riaditeľ Peter Koždoň. "Slovanet podľa hospodárskych výsledkov za prvé tri štvrťroky 2001 opäť prekročí plánovaný nárast obratu a potvrdí svoju pozíciu jednej z najvýznamnejších spoločností poskytujúcich služby internetu, komunikačných sietí a riešení pre počítačovú bezpečnosť na Slovensku," dodáva Peter Koždoň.
Zo slovenských firiem sa okrem holdingu Slovanet v rebríčku Fast 50 umiestnili aj spoločnosti InsData (31. miesto) a Unit (41. miesto). Celkovo si v rebríčku najlepšie počínali české a maďarské firmy z oblasti infokomunikačných technológií. Údaje o prieskume technologického priemyslu a úplný rebríček Fast 50 možno nájsť na internetovej adrese www.deloittece.com/fast50.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 11:49