StoryEditor

Krátko zo športu

17.07.2002, 00:00

ATLETIKA. V najnovšom rebríčku Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) sa v prvej päťdesiatke v jednotlivých disciplínach objavilo až 10 slovenských atlétov. Zo Slovákov je najvyššie guliar Milan Haborák na 14. mieste, v kategórii žien je na najvyššej priečke kladivárka Martina Danišová (21.).
BASKETBAL. Slovenské reprezentantky prehrali vo svojom štvrtom vystúpení na 20. ME v basketbale junioriek v slovinskom stredisku Skofja Loka s družstvom Francúzska 45:72. Slovenky si napriek prehre zabezpečili postup do štvrťfinále. (SITA)
BOX. Na ME v ruskom Perme zvíťazil vo štvrťfinálovom dueli kategórie do 48 kg Rudolf Dydi nad Bulharom Salimom Salimovom technickou prevahou r. s. c. a postúpil do semifinále, čo znamená, že má istú minimálne bronzovú medailu. V boji o postup do finále sa slovenský reprezentant dnes stretne s Rusom Sergejom Kazakovom. (TASR)
FUTBAL. Nemecký futbalový druholigista 1. FC Union Berlín odcestoval do prípravného kempu v dolnosaskom Schneverdingene bez slovenského legionára Ivana Kozáka, ktorý má natrhnutý sval v stehne. (TASR) u Päť víkendových stretnutí najvyššej kórejskej súťaže navštívilo celkovo 138 474 fanúšikov, najviac v histórii. Je to dôkaz toho, že aj viac ako dva týždne po skončení majstrovstiev sveta pokračuje v krajine na juhu Kórejského polostrova futbalová eufória. (SITA)
HOKEJ. Bývalý slovenský reprezentačný útočník Ľubomír Kolník by sa mal stať novou posilou hokejového vicemajstra HKm Zvolen. Kolník už od utorka trénuje s mužstvom a absolvuje s ním aj ďalšiu fázu prípravy. (SITA)
STREĽBA. Na MS v streľbe zo všetkých zbraní zvíťazil medzi mužmi v rýchlopaľnej pištoli 2x30 Nemec Ralf Schumann celkovým nástrelom 590 b. Slovenský reprezentant Peter Mlynarčík obsadil 21. miesto nástrelom 580 bodov, hoci po prvom dni figuroval na siedmom mieste. (TASR)
ŠACH. Prvým finalistom Turnaja kandidátov na titul majstra sveta v klasickom šachu sa stal v Dortmunde 22-ročný maďarský veľmajster Péter Lékó. Vo finále nastúpi proti víťazovi súboja Jevgenij Barejev (Rus.) -- Veselin Topalov (Bul.). (TASR)
TENIS. Turnaj ITF v Darmstadte (dotácia 25 000 USD), semifinále: KUČOVÁ (SR) -- Dulonová (Fr.) 6:3, 6:4, finále: Klöselová (Nem.) -- KUČOVÁ 6:4, 7:6 (3). (SITA)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 15:05