StoryEditor

Lepšie využitie výrobných kapacít

27.11.2003, 23:00
Včerajšie mimoriadne valné zhromaždenie Slovenských energetických strojární Tlmače rozhodlo o zlúčení spoločnosti s jej dcérskou firmou SES Mont.

Včerajšie mimoriadne valné zhromaždenie Slovenských energetických strojární Tlmače rozhodlo o zlúčení spoločnosti s jej dcérskou firmou SES Mont. Dôvodom je lepšie využívanie výrobných kapacít a odborného potenciálu, ktorý obe firmy môžu efektívnejšie uplatniť pri realizácii zákaziek.
SES Mont aj v doterajšom období veľmi úzko kooperoval s materskou spoločnosťou i ďalšími firmami skupiny na mnohých zákazkách na Slovensku i v zahraničí. Najnovším kontraktom tohto druhu je generálna oprava spojená s modernizáciou kotla č. 5 v spoločnosti Lovochemie Lovosice, ktorá je najväčším českým výrobcom priemyselných hnojív. Generálnym dodávateľom je SES Bohemia Engineering. Predmetom zmluvy je rekonštrukcia druhého ťahu kotla spojená s kompletnou výmenou netlakových častí. Ukončenie tejto dôležitej investičnej akcie je naplánované na 15. decembra tohto roku, pričom SES Mont sa zameral na spracovanie výkresovej dokumentácie, dodávku membránových stien, demontážne a montážne práce.
Tradičným teritóriom, s ktorým má SES Mont už dlhoročné skúsenosti, je Maďarsko, kde si firma vybudovala stabilné kontakty s viacerými obchodnými partnermi. V predchádzajúcich rokoch sa podieľala napríklad na rekonštrukcii maďarskej elektrárne Dunament, ako aj na ďalších zákazkách pre energetické a priemyselné podniky. Dôležitou referenčnou akciou pre SES Mont bola aj účasť na generálnej oprave moravskej teplárne v meste Vřesová. Spoločnosť sa aktívne zapojila aj do projektu obnovy vojnou zničenej srbskej energetiky, kde zabezpečovala montáž nového tlakového systému kotla pre elektráreň Nikola Tesla Obrenovac A. Toto zariadenie s celkovým výkonom 1 600 megawattov je najväčšou tepelnou elektrárňou v juhoslovanskej energetickej sústave.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 22:40