StoryEditor

Predovšetkým zlepšiť ofenzívu

02.05.2002, 00:00
Autor:
SITASITA

Slovenskí hokejoví reprezentanti zaznamenali v základnej B-skupine prvú prehru na šampionáte, keď po dvoch výhrach s Poľskom (7:0) a Ukrajinou (5:4) podľahli výberu Fínska 1:3.
Ján Filc, tréner SR: "Bol to veľmi vyrovnaný zápas, o čom svedčí aj navlas rovnaký počet striel 31:31. Škoda prvej polovice zápasu, lebo sme dostali hlúpe prvé dva góly. Postupom času sme sa súperovi vyrovnali, nepremenili sme však šance. Musím vyjadriť nespokojnosť s disciplínou mojich hráčov, často sa nechávali zbytočne vylučovať. V niektorých momentoch pískal rozhodca dosť záhadne, mám na mysli najmä zranenie nášho hráča Pavlikovského, ktoré nebolo dôsledne potrestané. Rozhodca však nebol príčinou našej prehry. Predovšetkým musíme zlepšiť ofenzívu, lebo hráčov na strieľanie gólov v tíme máme."
Hannu Aravirta, tréner Fínska: "Začali sme pomerne vlažne, naopak, Slováci dosť agresívne. Podarilo sa nám však skoro streliť rýchly gól a potom aj druhý. Pre nás je pred druhou fázou podstatné, že sme vyhrali našu skupinu a ideme ďalej so štyrmi bodmi. Sme na dobrej ceste. So Slovákmi to bola pre nás prvá vážna previerka na tomto šampionáte."
Ján Lašák, brankár SR: "Nie je to ktoviečo, keď pri svojom prvom zápase na MS dostanem gól hneď z prvej strely. Cez hráča, ktorý mi clonil, som však ten puk príliš nevidel, no v druhej fáze som mohol skrútiť lapačku tak, aby som puk dostal pod ňu. Po druhom inkasovanom góle som si povedal -- nič sa nedeje, musím to prekonať. Myslím si, že v druhej časti zápasu som nejaké šance Fínom vychytal. Musíme strieľať viac gólov, lebo inak nevyhráme."
Dušan Milo, obranca SR: "Bol to môj šiesty gól v reprezentácii, škoda, že si štatistiku nezlepšil aj niektorý z mojich spoluhráčov. Mali sme šance, škoda, že to tam nepadlo najmä za stavu 0:2. Je to dosť čudné, že naše góly dávajú väčšinou obrancovia, už by sa mohli začať presadzovať aj útočníci."
Miroslav Hlinka, útočník SR: "Prehrali sme, lebo sme nepremenili šance. Rozhodca však pískal druhú ligu. Najprv sa na direktoriáte striktne prijmú nejaké pravidlá, a potom sa veselo porušujú. Som sklamaný, no Fíni majú dobré mužstvo a našu skupinu vyhrali zaslúžene."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 23:53