StoryEditor

Rozhodnú o Jozefovi M.

01.07.2003, 00:00

Podstatou včerajšej námietky zaujatosti proti sudcovi Okresného súdu Košice I Jánovi Poprockému, ktorú podal košický prokurátor, sú pondelkové vyjadrenia spomínaného sudcu pre denník Sme. Poprocký v článku spochybnil postup zásahovej jednotky pri opätovnom zadržaní Jozefa M.
Jozefa M. priviedli na včerajší výsluch zadným vchodom tesne po 17. hodine. Súdy nemôžu predĺžiť trojdňovú lehotu sudcu, ktorú má na rozhodnutie o väzbe veľkopodnikateľa Jozefa M. Znamená to, že o vzatí, resp. nevzatí Jozefa M. do vyšetrovacej väzby sa môže rozhodnúť do dnešného popoludnia do 16. hodiny a 30 minúty. Podľa právneho experta Jaroslava Ivora je však pravdepodobné, že ešte predtým sa zíde senát košického krajského súdu, ktorý o námietke zaujatosti rozhodne.
Jozefa M. obvineného z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej a teroristickej skupiny a podvodu, ktorých sa mal dopustiť v súvislosti s krachom nebankových finančných inštitúcií BMG Invest a Horizont Slovakia, zadržali špeciálne policajné zložky v piatok 27. júna. Dôvodom zadržania malo byť zistenie polície, že obvinený ovplyvňoval a maril vyšetrovanie tým, že prostredníctvom tretích osôb údajne vplýval na dôležitého svedka, aby zmenil výpoveď. Polícia Jozefa M. zadržala len šesť dní po tom, čo ho sudca po osemmesačnom pobyte za mrežami prepustil na slobodu, pretože dôvody, pre ktoré bol vo väzbe, pominuli.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 08:29