StoryEditor

Zo spoločnosti

19.07.2002, 00:00

SPP pokračuje v pomoci slabším
Slovenský plynárenský priemysel, a. s. daroval Slovenskej humanitnej rade 500 000 Sk. Symbolický šek prevzal z rúk riaditeľa Kancelárie generálneho riaditeľa SPP, a. s., Petra Kršjaka, prezident Slovenskej humanitnej rady, Ivan Sýkora. Slovenská humanitná rada (SHR) pôsobí na Slovensku od roku 1990 ako národné dobrovoľnícke centrum. V súčasnosti združuje viac ako 170 humanitných a charitatívnych organizácií, občianskych združení, neinvestičných fondov a nadácií pôsobiacich v sociálnej oblasti. Je ich informačným, metodickým, poradenským a koordinačným centrom, poskytuje im na činnosť a humanitné projekty priamu finančnú pomoc. SHR je členom viacerých medzinárodných organizácií poskytujúcich pomoc ľuďom v núdzi, ako sú napríklad European Volunteer Centre -- C.E.V, European Foundation Centre -- EFC. V spolupráci so svojimi členskými organizáciami, za účasti množstva dobrovoľníkov, sympatizantov, sponzorov a priateľov, plní SHR svoje základné ciele a poslanie, pre ktoré pred 12 rokmi vznikla. Jedným z už tradičných sponzorov je i Slovenský plynárenský priemysel, a. s., ktorý svojím finančným darom, napĺňaním hesla "silný pomáha slabšiemu", umožní Slovenskej humanitnej rade pomôcť tým ľuďom, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii a potrebujú pomoc.
Na snímke zľava Ivan Sýkora a Peter Kršjak.

Zdvihnutá latka ubytovacích služieb
Žilinská stavebná spoločnosť BCI, a. s., oslávila desiate narodeniny nezvyčajne -- darovala si darček, ktorý sama vytvorila. Je ním trojhviezdičkový hotel Summit, ktorý podporí rozvoj cestovného ruchu v Bešeňovej. Túto kúpeľnú obec oceňujú nielen domáci návštevníci, ale aj turisti zo susedného Poľska. Okrem termálnych kúpeľov v celoročne prevádzkovanom kúpalisku ponúka táto liptovská lokalita zaujímavé možnosti pre cykloturistiku a v zime lyžiarske svahy neďalekého Chopku. Hotel rozširuje nielen ponuku, ale aj štandard ubytovacích služieb na Liptove. Popri ubytovaní, saune a klimatizovanej rokovacej sály má aj tenisový kurt a čoskoro by malo pribudnúť aj polyfunkčné ihrisko. Prínos pre turistický ruch na strednom Slovensku cenil aj poslanec NR SR a predseda predstavenstva Združenia Liptov Alexander Slafkovský (vpravo), ktorý spolu s generálnym riaditeľom BCI Martinom Sukupčákom a technickým riaditeľom Milanom Tamborským slávnostne prestrihol pásku. Združenie Liptov vzniklo s cieľom podporovať rozvoj turistického ruchu na Liptove.

Ocenenie filatelistov
Veľkú medzinárodnú cenu udelenú pri príležitosti Medzinárodnej výstavy poštových známok Slovensko 2002 v Bratislave z rúk vicepremiéra a ministra dopravy, pôšt a telekomunikácií Ivana Mikloša prevzal za zbierku Rakúske cisárske námorníctvo do roku 1914 Alfred Kohl z Rakúska. Na výstave sa súčastnili zberatelia z dvanástich európskych krajín a niekoľko zberateľov v USA. Cenu Zväzu slovenských filatelistov porota udelila nemeckému vystavovateľovi Friedrichovi Wehmeierovi a Veľkú národnú cenu si odniesol Ondrej Földes zo Slovenska. (TASR)

Džez u Šošoku
Fanúšikovia džezu z celého západného Slovenska poznajú výbornú adresu: Art Jazz Gallery na Winterovej ulici v starom centre Piešťan. Špičkový slovenský džezový bubeník Dodo Šošoka (v pozadí) je dušou útulnej džezovej kaviarničky, vinárničky a galérie, kde po celý deň znejú najkvalitnejšie nahrávky v Šošokovom výbere, každý pondelok večer je jam session Šošokových priateľov, ktorí zavítajú alebo prechádzajú Piešťanmi a vo vybrané piatkové džezové večery s vyberanými hosťami. Nedávno tu vystúpil napríklad americký saxofonista Peter Cardelli.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 00:37