StoryEditor

Do fondov pribudlo vyše 282 miliónov korún

21.04.2004, 00:00

Čisté predaje podielov v uplynulom týždni mierne vzrástli. Zatiaľ čo od 5. do 8. apríla Slováci investovali takmer 272 miliónov korún, medzi 13. a 16. aprílom správcovským spoločnostiam zverili vyše 282 miliónov. Ako obvykle boli najpredávanejšími fondy peňažného trhu, do ktorých smerovalo vyše 231 miliónov korún. Pozitívnu bilanciu zaznamenali aj dlhopisové fondy, do ktorých podielnici investovali približne 84 miliónov korún. Do zmiešaných fondov smerovalo viac než 24 miliónov korún. Ubudlo iba z majetku akciových fondov, keď podielnici speňažili svoje podiely za viac ako 57 miliónov korún.
V čistých predajoch podielov v uplynulom týždni opäť dominoval Asset Management Slovenskej sporiteľne s prírastkom takmer 121 miliónov korún. Zhruba 116 miliónov z uvedenej sumy smerovalo do SPORO Korunového peňažného fondu, čím sa opäť stal najpredávanejším fondom na trhu za spomínaný týždeň. Druhú a tretiu priečku spomedzi správcovských spoločností podľa čistých predajov fondov obsadili VÚB Asset Management (prírastok takmer 90 miliónov Sk) a Tatra Asset Management (čisté predaje takmer 51 miliónov Sk). Z hľadiska investícií druhé miesto medzi fondmi obsadil VÚBAM -- Peňažný korunový fond s predajmi takmer 52 miliónov korún. Prvú trojicu uzatvára AAF -- Príjmový dlhopisový fond s investíciami vyše 40 miliónov korún.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
26. apríl 2024 00:51