StoryEditor

Snow očakáva hospodársky rast

10.11.2003, 23:00
Autor:
TASRTASR

Americký hrubý domáci produkt by mal v poslednom štvrťroku tohto roku v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška vzrásť asi o 4 %. Túto mieru rastu by si podľa amerického ministra financií Johna Snowa mal udržať aj počas celého budúceho roka.
O americkej ekonomike minister povedal, že je na správnej ceste. Signály hospodárskeho zotavovania silnejú a bude treba v nastúpenom trende pokračovať. Správa ministerstva práce o tom, že v USA v uplynulých troch mesiacoch vzniklo takmer 300 000 pracovných miest, ho potešila. Vyjadril presvedčenie, že medzi hospodárskym vzostupom a vytváraním pracovných miest bude priama súvislosť.
Vláda podľa Snowa musí pokračovať v nastúpenom trende. "Nemôže oddychovať," povedal. "Naším cieľom je dosiahnutie situácie, v ktorej každý Američan, ktorý sa chce zamestnať, nájde pracovné miesto."
Od príchodu Georgea W. Busha do Bieleho domu v januári 2001 v Spojených štátoch zaniklo 2,6 milióna pracovných miest. V súkromnom sektore ich ubudlo však len 1%.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 02:33