04.04.2003, 00:00

Spoločnosť J&T Finance Group sa stala majoritným vlastníkom bratislavskej firmy CEN, s. r. o., ktorá je prevádzkovateľom spravodajskej televízie TA3. Ešte v novembri minulého roku J&T odkúpila 50-percentný podiel vo firme CEN, pred niekoľkými dňami zvýšením základného imania získala ďalších 10 % akcií a stala sa tak väčšinovým vlastníkom televízie TA3. Zvyšných 40 % akcií v spoločnosti CEN vlastnia traja zakladatelia spravodajskej televízie Martin Lengyel, technický riaditeľ TA3 Jozef Sedlák a výkonný riaditeľ TA3 Igor Čekirda. (SITA)

Tatra banka, a. s., schválila v prvom štvrťroku 860 hypotekárnych úverov v objeme 700 mil. Sk. V porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka to znamená nárast objemu o 107 %. Pod zvýšený záujem o hypoúvery sa podľa riaditeľa banky pre styk s verejnosťou Romana Začku podpísala tiež úprava podmienok v tejto oblasti, keď banka od marca predĺžila maximálnu dobu splatnosti hypoúveru na 30 rokov a možnosť fixácie úrokovej sadzby zvýšila na 15 rokov. V polovici februára tiež znížila úrokové sadzby. (SITA)
Úrad pre finančný trh v súlade so zákonom o kolektívnom investovaní a vyhláškou ministerstva financií vykoná 31. mája skúšku na preukázanie odbornej spôsobilosti v oblasti kolektívneho investovania. Podľa zákona o kolektívnom investovaní je zloženie skúšky jednou z podmienok na preukázanie odbornej spôsobilosti vedúcich zamestnancov, ktorí sú v priamej riadiacej pôsobnosti predstavenstva správcovskej spoločnosti a sú zodpovední za odborné činnosti podľa zákona o kolektívnom investovaní. (hn/ľj)
Správcovská spoločnosť Asset Management Slovenskej sporiteľne (AM SLSP), ktorá v súčasnosti spravuje štyri otvorené podielové fondy, vyplatila ku koncu marca výnosy vo výške 34,4 mil. Sk. Tieto výnosy predstavujú časť z celkového zhodnotenia investícií podielnikov. Rozhodujúcim spôsobom sa na zhodnotení podieľa nárast aktuálnej hodnoty podielov v jednotlivých podielových fondoch. V súčasnosti AM SLSP spravuje čisté aktíva za 4,5 mld. Sk, čo tvorí 23,54-percentný podiel na čistých aktívach slovenských správcovských spoločností. (hn/ľj)
Na peňažnom na peňažnom trhu bol aj včera prebytok likvidity. Kumulatívny nadstav zdrojov díleri odhadli na 1,4 miliardy Sk. Na účtoch PMR banky deponovali 22,427 miliardy Sk, čo predstavuje kumulatívne plnenie na 110,66 %. Obchodovanie sa sústredilo najmä na kratšie splatnosti. Jednodňové zdroje sa obchodovali za 5,0/5,2 %, týždňové zdroje stáli 5,95/6,1 %. Dvojtýždňové až dvojmesačné úložky boli úročené sadzbou 6,2/6,4 %, trojmesačné 6,15/6,35 %. Hodnota polročných zdrojov predstavovala 5,8/6,0 %, deväťmesačné a ročné sa kótovali za 5,6/5,8 %. (TASR)
Aukcia 15-ročných českých štátnych dlhopisov zo siedmej tranže 34. emisie sa uskutoční budúcu stredu. Štát v nej ponúkne dlhopisy v celkovom objeme 6 mld. Kč. Dátum emisie je 14. apríla. Dlhopisy majú pevný ročný kupón 6,95 %. Informovala Eva Nováková z tlačového oddelenia českého ministerstva financií. Do americkej výnosovej aukcie dlhopisov sa prihlásili ABN Amro, Citibank, Commerzbank Capital Markets, Česká spořitelna, ČSOB, Deutsche Bank, HVB Bank, ING Bank, Komerční banka, PPF Burzovní a Raiffeisenbank. (SITA, ČIA)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/burzove-noviny, menuAlias = burzove-noviny, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 20:20