StoryEditor

Teror v centre Jeruzalema

22.01.2002, 23:00
Autor:
TASRTASR

Najmenej desať ľudí zranil včera v centre západného Jeruzalema neznámy muž, pravdepodobne Palestínčan, strieľajúci z automatickej zbrane. Oznámil to izraelský štátny rozhlas. Atentátnika vzápätí zastrelili príslušníci izraelských bezpečnostných síl. Zatiaľ nie je známe, či pri teroristickej akcii v Jeruzaleme prišli o život aj iné osoby. Streľba v blízkosti námestia Sion trvala asi desať minút. Hnutie islamského odporu Hamas predtým vyhlásilo, že izraelský útok, pri ktorom zahynuli štyria členovia tejto militantnej organizácie, otvoril dvere pre vojnu s Izraelom. Tento masaker doširoka otvorí dvere pre neľútostnú vojnu, ktorá zastihne sionistické gangy všade a pri použití všetkých metód, hovorí sa vo vyhlásení, zverejnenom na webovej stránke hnutia Hamas.
Izraelskí vojaci totiž včera podnikli novú akciu proti mestu Nábulus v severnej časti Predjordánska. Tu asi desať izraelských tankov preniklo na palestínske územie do hĺbky jedného kilometra. Tanky sa neskôr stiahli, ale pri operácii prišli o život štyria príslušníci radikálneho hnutia Hamas a deväť podozrivých Palestínčanov bolo zatknutých. Podľa izraelskej strany Palestínčania prišli o život pri prestrelke s vojakmi, ktorí odhalili tajné laboratórium na výrobu výbušnín. Podľa Izraela sa teroristi zrejme pripravovali v najbližšom čase spáchať atentáty na izraelskom území.
Izraelská armáda pritom včera ráno evakuovala svoje jednotky z palestínskeho mesta Túl Karim na západnom brehu Jordánu, ktoré predtým na tridsať hodín obsadila. Izraelské tanky opustili mesto, ale rozmiestnili sa v jeho okolí, informovali zhodne palestínske aj izraelské zdroje.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 19:55