StoryEditor

Spor o Schröderovom manželstve

26.01.2003, 23:00

Predseda senátu Michael Mauck vyhovel žiadosti kancelárovho právnika a zakázal novinárovi z Märkische Oderzeitung, ktorý začiatkom decembra minulého roka ako prvý informoval čitateľov okrem iného o "veľmi hlasnej hádke v dome Schröderovcov", ďalej šíriť nepotvrdené informácie.
Mauck uviedol, že aj keď novinový článok nepoškodil kancelárovu intímnu sféru, ako argumentovali Schröderovi advokáti, tákal sa jeho súkromia, ktoré treba chrániť. "Ani kancelár nemôže nad takými vecami privierať oči," zdôvodnil Mauck. Podľa sudcu sa na pojednávaní zástupcom žalovaných novín nepodarilo dokázať záujem verejnosti o šírenie fám z oblasti Schröderovho súkromia a ani vylúčiť možné negatívne následky takéhoto spravodajstva.
Hartwigov článok. Celá "aféra" v súvislosti so štvrtým manželstvom úradujúceho kancelára sa začala článkom v Märkische Oderzeitung, v ktorom autor Gunther Hartwig uviedol, že v Berlíne nie sú žiadnou novinkou správy o kríze v Schröderovom manželstve s bývalou novinárkou Doris a verejným tajoms...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/iformat, menuAlias = iformat, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 07:36